Ο Μακρόν ζητά προσοχή από τις ένοπλες δυνάμεις στη
Με τη Ρωσία να απειλεί ευθέως με πόλεμο τη Γαλλία, ο πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ζήτησε από τις Ένοπλες Δυνάμεις προσοχή και επαγρύπνηση.

Με τη Ρωσία να απειλεί ευθέως με πόλεμο τη Γαλλία, ο πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ζήτησε από τις Ενοπλες Δυνάμεις προσοχή και επαγρύπνηση. Μπορεί ο Εμανουέλ Μακρόν να προσπάθησε τη Δευτέρα να έχει τον ρόλο “πυροσβέστη” στην τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος τον ενημέρωσε για τους τέσσερις όρους της Ρωσίας για να τερματιστεί ο πόλεμος, όμως οι σχέσεις τους δεν είναι καθόλου καλές.

Μόλις λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν- Πούτιν για την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, ο Γάλλος πρόεδρος συνέχισε τις τηλεφωνικές του επαφές με τους αρχηγούς των κρατών, όπως της Ιαπωνίας, της Ινδίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Φινλανδίας και της Λιθουανίας. Ο Μακρόν, ο οποίος είναι και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, σε επιστολή του που είδε το φως της δημοσιότητας, εκφράζει την εμπιστοσύνη του προς τους επικεφαλής του γαλλικού στρατού, ζητώντας τους ωστόσο, λόγω της κρισιμότητας των στιγμών, επαγρύπνηση και προσεκτικούς χειρισμούς.

Διπλωματικοί παράγοντες στο Παρίσι εξηγούσαν ότι οι γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι παρούσες σε πολλά μέτωπα και βρίσκονται συχνά πλησίον ή και απέναντι σε ρωσικές, από την Αφρική μέχρι την Ευρώπη και από τη Μεσόγειο μέχρι τον Ατλαντικό. Στόχος της προεδρικής παρέμβασης ήταν να τονιστούν οι κίνδυνοι που όλο και περισσότερο ελλοχεύουν το τελευταίο διάστημα με αφορμή την πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία, ανέφεραν οι ίδιοι παράγοντες.

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;