FIBA: Εκτός διοργανώσεων η Ρωσία μέχρι νεωτέρας
Fiba: Αποκλείονται από τις διοργανώσεις της οι ρωσικές ομάδες.

Μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία οι εξελίξεις «τρέχουν» αστραπιαία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες να καταδικάζουν τον πόλεμο ασκώντας κυρώσεις στη Ρωσία. Μάλιστα, η Ρωσία έχει αποκλειστεί από πολλές διοργανώσεις όπως η Eurovision, ενώ ο τελικός του Champions League μετατέθηκε και το Grand Prix του Σότσιαλλά ακυρώθηκε.

Τώρα η FIBA με νέα ανακοίνωσή της απαγορεύει τη συμμετοχή των ρωσικών ομάδων στις διοργανώσεις της λόγω του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία.

Μεταξύ άλλων η Διεθνής Ομοσπονδία Μπάσκετ υπογραμμίζει στην ανακοίνωση της πως «ανησυχεί πολύ για τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία» εκφράζοντας παράλληλα την λύπη της για τα θύματα του πολέμου, ενώ καταδικάζει την βία και ελπίζει όπως λέει ότι θα επικρατήσει επειγόντως η ειρήνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της FIBA:

Η FIBA εξακολουθεί να ανησυχεί πολύ για τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία και εκφράζει τη βαθύτατη συμπάθειά της στα θύματα.

Σύμφωνα με το ψήφισμα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και τους λόγους της, η FIBA ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές ομάδες και οι διαιτητές δεν θα επιτρέπεται να συμμετέχουν σε αγώνες μπάσκετ της FIBA και μπάσκετ 3×3 μέχρι νεωτέρας.

Η FIBA θα κοινοποιήσει τυχόν περαιτέρω αποφάσεις που θα ληφθούν από το Κεντρικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του στις 25 Μαρτίου, καθώς και από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ζώνης της FIBA τις επόμενες ημέρες.

Η FIBA καταδικάζει σθεναρά τη βία και ελπίζει ότι θα επικρατήσει επειγόντως η ειρήνη.

Δείτε την ανακοίνωση της FIBA εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;