Ζελένσκι: Προσφυγή της Ουκρανίας στο Διεθνές Δικαστήριο κατά της Ρωσίας - «Η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε την πρόθεση της χώρας να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο κατά της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε πριν από λίγη ώρα πως η χώρα του προσέφυγε κατά της Ρωσίας στο Διεθνές Δικαστήριο (ICJ) μετά την εισβολή στη χώρα του.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter:

«Η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για την παραποίηση της έννοιας της γενοκτονίας, προκειμένου να δικαιολογήσει μια επίθεση. Αιτούμαστε να ληφθεί μια επείγουσα απόφαση που θα καλεί να διακόψει τις στρατιωτικές δραστηριότητές της αμέσως και αναμένουμε να ξεκινήσουν δίκες την επόμενη εβδομάδα.»

Λίγη ώρα αργότερα, η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας, Ιρίνα Βενεντίκτοβα, δήλωσε στο Ukrainian TV ότι η χώρα της θα αποδείξει σε μια δίκαιη δίκη ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι ένας «βασικός εγκληματίας πολέμου» του 21ου αιώνα.

Από τη μεριά του, ο Ρώσος Πρόεδρος έχει δώσει διορία μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου, προκειμένου να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις μεταξύ τους στη Λευκορωσία. Στη γειτονική χώρα της Ουκρανίας βρίσκεται από το πρωί αντιπροσωπεία της Ρωσίας.

Η Ουκρανία συμφωνεί στο διάλογο με το Κρεμλίνο, ωστόσο αρνείται τη μετάβαση στη Λευκορωσία και επιλέγει άλλες πόλεις στις οποίες θα μπορούσε να γίνει η συνάντηση των αντιπροσώπων των δύο κρατών. Η απόφαση αυτή έρχεται από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ουκρανίας, καθώς υποστηρίζει ότι η Λευκορωσία βοήθησε στην εισβολή της Ρωσίας.

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;