Οι χώρες της Ε.Ε. που έχουν κλείσει τον εναέριο χώρο τους για ρωσικά αεροσκάφη
Αρκετές χώρες της Ε.Ε. κλείνουν τον εναέριο χώρο τους σε ρωσικές αεροπορικές εταιρείες.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έρχονται ακόμα περισσότερες κυρώσεις προς τη χώρα. Ανάμεσά τους είναι και ο σχεδόν ολοκληρωτικός αποκλεισμός των ρωσικών αεροπορικών εταιρειών από τον εναέριο χώρο στα δυτικά της χώρας. Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του BBC, ένας αξιωματούχος της Ε.Ε. δήλωσε ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες πρόκειται να επιβάλουν απαγορεύσεις πτήσεων.

Η επίσημη απόφαση για το εν λόγω μέτρο αναμένονται να γίνουν αργότερα μέσα στην Κυριακή.

Σταδιακά, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες δήλωσαν ότι κλείνουν τον εναέριο χώρο τους. Ανάμεσα σε αυτές και η Γερμανία, που αποφάσισε να απαγορεύσει την πρόσβαση στον εναέριο χώρο της για τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες για τρεις μήνες.

Οι ρωσικές πτήσεις έχουν, πλέον, λίγες επιλογές διαδρομών για ταξίδια με προορισμό τα δυτικά. Οι πίνακες αναχώρησης στα αεροδρόμια Domodedovo και Sheremetyevo της Μόσχας παρουσίασαν δεκάδες ακυρώσεις την Κυριακή, συμπεριλαμβανομένων πτήσεων προς Παρίσι, Βιέννη και Καλίνινγκραντ.

Η ρωσική S7 Airlines ανακοίνωσε μέσω Facebook ότι θα ακυρώσει πτήσεις προς πολλούς από τους ευρωπαϊκούς προορισμούς της τουλάχιστον έως τις 13 Μαρτίου. Από την άλλη, η Aeroflot, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ρωσίας, δήλωσε ότι θα ακυρώσει τις πτήσεις της προς τη Λετονία και τη Ρουμανία τουλάχιστον έως τις 26 Μαρτίου και τα δρομολόγιά της στην Πράγα και τη Βαρσοβία έως τις 28 Μαρτίου.

Αεροπλάνα ρωσικής ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών τζετ, δε θα μπορούν πλέον να εισέλθουν στον ουρανό πάνω από τα κράτη της Βαλτικής, την Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία. Τα ρωσικά αεροπλάνα έχουν επίσης απαγορευτεί στον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι χώρες της Ε.Ε. που έχουν κλείσει τον εναέριο χώρο στις ρωσικές πτήσεις:

  • Η Γερμανία επιβάλλει τρίμηνη απαγόρευση από τις 15:00 της Κυριακής
  • Η Ιταλία θα κλείσει τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροσκάφη, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού
  • Η Φινλανδία, η οποία μοιράζεται σύνορα 800 μιλίων (1.300 χλμ.) με τη Ρωσία, «ετοιμάζεται να κλείσει τον εναέριο χώρο της στη ρωσική εναέρια κυκλοφορία», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Μεταφορών Τίμο Χαράκα.
  • Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρου είπε ότι οι ευρωπαϊκοί ουρανοί είναι «ανοιχτοί για όσους συνδέουν ανθρώπους, όχι για εκείνους που επιδιώκουν να επιτεθούν βάναυσα»
  • Η Γαλλία και η Ολλανδία θα κλείσουν επίσης τον εναέριο χώρο τους από το απόγευμα της Κυριακής.
  • Ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Jeppe Kofod δήλωσε στο Twitter ότι η χώρα του θα κλείσει τον εναέριο χώρο της και θα πιέσει για απαγόρευση σε όλη την Ε.Ε.
  • Η Ιρλανδία και η Αυστρία έχουν ρίξει το βάρος τους στην απαγόρευση σε ολόκληρη την ΕΕ.

Ο περιορισμός στις πτήσεις σε πολλές από τις χώρες προς τα δυτικά της Ρωσίας θα απαιτήσει από τις αεροπορικές εταιρείες της να εκτελούν κυκλικά δρομολόγια, με αποτέλεσμα μεγαλύτερους χρόνους πτήσεων.

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;