Μουντιάλ: Η Πολωνία αρνείται να παίξει με τη Ρωσία στα πλέι οφ
Η πολωνική ομάδα βρίσκεται σε συνεννόηση με την ελβετική και την τσέχικη ομάδα για να παρουσιάσουν κοινή θέση στη FIFA κατά της ρωσικής ομάδας για τα πλέι οφ του Μουντιάλ.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει φέρει πολλές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο με πολλές διοργανώσεις να ακυρώνουν τα διάφορα events τους στη Ρωσία, αλλά και άλλες να μη δέχονται τη συμμετοχή της χώρας. Κάτι παρόμοιο γίνεται και με το Μουντιάλ.

Ο πρόεδρος της πολωνικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Κεζάρι Κουλέστσα, ανέφερε ότι η Πολωνία δεν θέλει να αγωνιστεί στα playoffs για τα τελικά του Μουντιάλ με τη Ρωσία, εξαιτίας της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία.

Ο Πολωνός αξιωματούχος τόνισε ότι η χώρα του είναι σε συζητήσεις με την Ελβετία και την Τσεχία, οι οποίες ανήκουν στην ίδια τετράδα των playoffs, για να παρουσιάσουν κοινή θέση στη FIFA κατά της ομάδας της Ρωσίας.

Όπως ανέφερε ο Πολωνός πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας σε ανάρτησή του στο Twitter:

«Όχι άλλα λόγια, ώρα για δράση. Λόγω της κλιμάκωσης της επιθετικότητας της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς την Ουκρανία, η εθνική ομάδα της Πολωνίας δεν σκοπεύει να παίξει τον αγώνα των play-off με Ρωσία. Αυτή είναι η μόνη σωστή απόφαση. Είμαστε σε συζητήσεις με τις ομοσπονδίες της Ελβετίας και της Τσεχίας για να παρουσιάσουμε κοινή θέση στη FIFA.»

Ο Λεβαντόφσκι, ως απάντηση στη συγκεκριμένη απόφαση του προέδρου της πολωνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, αναφέρει σε ανάρτησή του:

«Η σωστή απόφαση! Δεν μπορώ να φανταστώ να παίξω έναν αγώνα με την εθνική ομάδα της Ρωσίας σε μια κατάσταση όπου η ένοπλη επίθεση στην Ουκρανία συνεχίζεται. Οι Ρώσοι ποδοσφαιριστές και οπαδοί δεν ευθύνονται για αυτό, αλλά δεν μπορούμε να προσποιηθούμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα.»

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;