Από 6% έως 136% πιο ακριβό από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο το Ίντερνετ στην Ελλάδα
Σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν, η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στις ταχύτητες. - Το θέμα τέθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή.

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή συζητήθηκε το ζήτημα της ταχύτητας και των τιμών του Ίντερνετ στη χώρα μας. Μάλιστα, η συζήτηση στράφηκε προς μία νέα έκθεση της Κομισιόν που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με έκθεση αυτή, οι τιμές για τις μεσαίες, υψηλές και πολύ υψηλές ταχύτητες σταθερής σύνδεσης διαδικτύου είναι από 6% έως 136% πιο ακριβές από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αναστασία Γκαρά, η χώρα μας βρίσκεται στην προτελευταία θέση στις ταχύτητες, στο ίδιο γκρουπ με την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία. Η κ. Γκαρά υπογράμμισε, επίσης, πως η Ελλάδα φιγουράρει στις τελευταίες θέσεις και στο θέμα της συνδεσιμότητας αλλά και της χρήσης οπτικών ινών.

Όπως ανέφερε η κ. Γκαρά:

«Την ίδια στιγμή η έκθεση της Κομισιόν για τις τιμές σταθερών συνδέσεων και κινητής τηλεφωνίας φέρνει τη χώρα μας στη λίστα με τις τελευταίες θέσεις σε ό,τι αφορά τις συνδέσεις σε μεσαίες, υψηλές και πολύ υψηλές ταχύτητες. Σε ό,τι αφορά τις μεσαίες και υψηλές, οι τιμές στη χώρα μας είναι από 6% έως 51% πιο ακριβές, ενώ στις πολύ υψηλές ταχύτητες οι τιμές είναι από 63% έως 136% πιο ακριβές.»

Η βουλευτής ζήτησε από την ΕΕΤΤ να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου οι πάροχοι του ίντερνετ στην Ελλάδα «να προχωρήσουν άμεσα στην αναβάθμιση των γραμμών προσφέροντας γρήγορες συνδέσεις». Μάλιστα, κάλεσε να υπάρξει πρωτοβουλία για να μειωθεί το κόστος σύνδεσης, τουλάχιστον, στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Επίσης, στην ομιλία της, η κ. Γκαρά αναφέρθηκε και στα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί από τη συνεχόμενη υποβάθμιση των ΕΛΤΑ. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην αύξηση των καταγγελιών σχετικά με καθυστερήσεις στην επίδοση των θεμάτων.

Επικαλούμενη την έκθεση της Κομισιόν, σημείωσε ότι η ποιότητα παροχών των ΕΛΤΑ παρουσιάζουν πτώση, ενώ υπάρχουν επιδείνωση των δεικτών ταχύτητας και αξιοπιστίας. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Από τον Δεκέμβριο του 2020, οπότε και η κυβέρνηση ψήφισε την τροπολογία για την περιβόητη αναδιάρθρωση των ΕΛΤΑ, στη Βουλή, έχουν κατατεθεί 87 ερωτήσεις και αναφορές σχετικά με την συνειδητή και εσκεμμένη υποβάθμιση των ΕΛΤΑ», τόνισε, προσθέτοντας ότι «υποκαταστήματα κλείνουν ακόμη και σε ακριτικές περιοχές όπως είναι ο Έβρος, προσωπικό απολύεται, καταστήματα ή παραμένουν υποστελεχωμένα με μειωμένες ώρες λειτουργίας, με αποτέλεσμα υπηρεσίες και οι τοπικές κοινωνίες και οι πολίτες να μένουν χωρίς ακόμη και τη βασική και αναγκαία εξυπηρέτησή τους.»

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;