Πούτιν: Ανοιχτή η Ρωσία σε «διπλωματικές λύσεις» για την Ουκρανία
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή να αναζητήσει «διπλωματικές λύσεις» και τόνισε πως τα συμφέροντα της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτα.

Οι εξελίξεις στα σύνορα της Ρωσίας και της Ουκρανίας είναι πολλές και τα πράγματα αλλάζουν σε σύντομο χρονικό περιθώριο. Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να αναζητήσει «διπλωματικές λύσεις» για την Ουκρανία. Τόνισε, ωστόσο, ότι τα συμφέροντα της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτα.

Σε μια ομιλία μέσω βίντεο το πρωί της Τετάρτης, 23 Φεβρουαρίου, για τον εορτασμό της Ημέρας του Υπερασπιστή της Πατρίδας, που πρόκειται για επίσημη αργία στη Ρωσία, το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει ότι ο Πούτιν είπε:

«Η χώρα μας είναι πάντα ανοιχτή για άμεσο και ειλικρινή διάλογο, για αναζήτηση διπλωματικών λύσεων στα πιο σύνθετα προβλήματα. Τα συμφέροντα της Ρωσίας, η ασφάλεια των πολιτών μας, είναι αδιαπραγμάτευτα για εμάς.»

Επιπλέον, ο Πούτιν συνεχάρη τους άνδρες της χώρας, επαίνεσε την ετοιμότητα μάχης του ρωσικού στρατού και είπε ότι είναι σίγουρος για τον «επαγγελματισμό» τους και ότι θα υπερασπιστούν τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Η ομιλία αυτή ακολουθεί την ομόφωνη έγκριση της Ρωσίας να αναπτύξει «ειρηνευτικές δυνάμεις» στο Λουγκάνσκ και στο Ντόνετσκ που αναγνωρίζονται πλέον από τη Μόσχα ως ανεξάρτητες.

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να αναπτύσσει όπλα τελευταίας τεχνολογίας. Ενώ, δήλωσε:

 «Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε προηγμένα οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών και αυτών που βασίζονται σε νέες αρχές της φυσικής, και θα επεκτείνουμε τη χρήση προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών και στοιχείων τεχνητής νοημοσύνης. Αυτά είναι πραγματικά τα όπλα του μέλλοντος, τα οποία αυξάνουν σημαντικά το μαχητικό δυναμικό των ενόπλων δυνάμεών μας.»

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;