Το πόρισμα για την Αττική Οδό - Το ύψος του προστίμου που θα επιβληθεί στον αυτοκινητόδρομο
Όλα όσα αναφέρει πόρισμα των ειδικών για το χάος στην Αττική Οδό κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Το πόρισμα της τριμελούς επιτροπής που συστήθηκε για να κρίνει τα όσα έγιναν στην Αττική Οδό κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίς» θα φτάσει σήμερα, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, στα χέρια του υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή. Το πόρισμα αναφέρεται στο τι έγινε κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, αλλά και το ποιος έχει την ευθύνη για τον αποκλεισμό οδηγών και αυτοκινήτων στον αυτοκινητόδρομο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του protothema.gr, η αξιολόγηση της τριμελούς επιτροπής, βάσει των στοιχείων από το Κέντρο Διαχείρισης της Αττικής Οδού αλλά και των μαγνητοφωνημένων συνομιλιών μεταξύ του Κέντρου και του Κέντρου της Τροχαίας Αττικής Οδού, δείχνει ότι δε λειτούργησε τίποτα σωστά. Σύμφωνα με το πόρισμα των ειδικών υπό τον προϊστάμενο της διεύθυνσης Οδικών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών, κρίνεται πως η κοινοπραξία φέρει ακεραία τη ευθύνη για τον κακό συντονισμό την επίμαχη ημέρα.

Όπως υπογραμμίζεται στο σχετικό πόρισμα, ο αυτοκινητόδρομος θα έπρεπε να έχει κλείσει νωρίτερα. Μάλιστα, σημειώνεται ολιγωρία των αρμοδίων ως προς το πότε απαγορεύτηκε η είσοδος στον αυτοκινητόδρομο, καθώς επί αρκετή ώρα σηκώνονταν μπάρες των διοδίων και αρκετά αυτοκίνητα μπήκαν στην Αττική Οδό, παρότι ήδη στον δρόμο επικρατούσε απόλυτη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Το πόρισμα αναφέρεται και στον αποχιονισμό του πιο σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου της χώρας όπου σε πολλά τμήματα δεν είχε πέσει αλάτι, αλλά και τα ακατάλληλα εκχιονιστικά.

Αττική Οδός: Πρόστιμο για τον χειρισμό της κατάστασης

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, με βάση νόμο που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση, τον 4663/2020, προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα για τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων, σε περίπτωση που ο δρόμος κλείνει με ευθύνη τους. Στην περίπτωση αυτή,  το πόρισμα του υπουργείου στοιχειοθετεί την ευθύνη της παραχωρησιούχου εταιρίας.

Με βάση τις προβλέψεις του νόμου, το πρόστιμο μπορεί να κυμαίνεται από 5.000 ως και 1 εκατ. ευρώ.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;