Πλεύρης: Νέα χαλάρωση στους περιορισμούς για εμβολιασμένους
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε νέα άρση των περιορισμών που θα αφορά τους εμβολιασμένους.

Ήδη, τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν, ενώ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε άρση των περισσότερων μέτρων για τους εμβολιασμένους. Ο κ. Πλεύρης μίλησε στον ΑΝΤ1 και ανακοίνωσε αυτή τη νέα άρση περιορισμών βάσει και της τάσης που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε:

«Η αίσθηση που υπάρχει από τη συζήτηση με τους ομολόγους μου είναι ότι για το επόμενο εξάμηνο θα είναι μια καλύτερη κατάσταση πολύ κοντά στην κανονικότητα και υπάρχει μια συνολική προετοιμασία ότι ενδεχομένως ο κορωνοϊός μπορεί να επανέλθει από τον Σεπτέμβριο με άλλα χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχει εφησυχασμός γιατί ο κορωνοϊός μας έχει εκπλήξει αρνητικά.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για άρση μέτρων στους μη εμβολιασμένους. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου τα περισσότερα από τα μέτρα για τους εμβολιασμένους θα έχουν αρθεί» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας αν και συμπλήρωσε ότι «η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και οι αποστάσεις είναι ήπια μέτρα και δεν επηρεάζουν την κανονικότητα.»

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι:

«Αυτή τη στιγμή μιλάμε για άρση περιορισμών μόνο στους εμβολιασμένους. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί έκαναν μια επιλογή που αποτελεί κίνδυνο για τους ίδιους και την κοινωνία.» 

Σε ερώτηση που αφορούσε τους υγειονομικούς που έχουν τεθεί σε αναστολή, αλλά τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της περασμένης εβδομάδας, ο Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε πως:

«Δεν υπάρχει σενάριο επιστροφής από 1η Απριλίου στο ΕΣΥ όσων δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ή θα πάμε στο σενάριο να είναι τυπικό προσόν ο εμβολιασμός οπότε οι υγειονομικοί αυτοί θα βρεθούν εκτός ΕΣΥ ή θα παραταθεί η αναστολή για όσο παραμένει η πανδημία, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ασχέτως πανδημίας η εισήγησή μου είναι ότι ο εμβολιασμός πρέπει να είναι τυπικό προσόν.» 

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
27'
0 - 0
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
'
69 - 58
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
0'
54 - 50
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;