Εκατοντάδες αποδημητικά πουλιά έπεσαν νεκρά από τον ουρανό στο Μεξικό
Απάντηση για τον μυστηριώδη θάνατο εκατοντάδων αποδημητικών πτηνών σε επαρχία του Μεξικού προσπαθούν να δώσουν οι επιστήμονες.

Ένα πολύ περίεργο φαινόμενο συνέβη στις 7 Φεβρουαρίου στην επαρχία Τσιουάουα στο Μεξικό. Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα social media δείχνει τον ξαφνικό και μυστηριώδη θάνατο εκατοντάδων αποδημητικών πουλιών.

Μία απάντηση σε αυτό το μυστηριώδης περιστατικό προσπαθούν να δώσουν οι επιστήμονες!

Οι πολίτες κάλεσαν την αστυνομία μετά τον ξαφνικό θάνατο των εκατοντάδων πουλιών. Όπως αναφέρουν, τα μεξικανικά μέσα ενημέρωσης, οι αρχές εντόπισαν περίπου εκατό νεκρά πουλιά στο δρόμο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που μίλησαν στα μέσα, τα πτηνά έπεσαν γύρω στις πέντε το πρωί.

Τα πουλιά αυτά είναι ένα είδος κιτρινοκέφαλου κοτσιφιού, που ζει στα βόρεια του Καναδά και ο οποίος πέρασε το χειμώνα στο Μεξικό ως μετανάστης. Η αστυνομία κάλεσε κτηνιάτρους και ζωολόγους, που παρουσίασαν αρκετές πιθανές θεωρίες για το τι συνέβη. Αξίζει να σημειωθεί ότι καμία θεωρία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα πουλιά θα μπορούσαν να είχαν πεθάνει λόγω εισπνοής δηλητηριωδών αερίων από μια κοντινή μονάδα θέρμανσης ή από ισχυρή ηλεκτροπληξία εάν στέκονταν σε ηλεκτρικό καλώδιο. Μία άλλη θέση, που έχει αναφερθεί σε αρκετά μέσα, είναι ότι τα εν λόγω πτηνά δέχθηκαν επίθεση από σμήνος άλλων πουλιών και αυτό οδήγησε στο να χαθεί ο συντονισμός τους και να συγκρουστούν μεταξύ τους.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;