Stranger Things: To Netflix αποκάλυψε ότι η 5η θα είναι και η τελευταία σεζόν
Το Netflix αποκάλυψε την Πέμπτη (17/2) ότι το Stranger Things θα τελειώσει με την πέμπτη σεζόν που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Το Netflix αποκάλυψε την Πέμπτη (17/2) ότι το Stranger Things θα τελειώσει με την πέμπτη σεζόν που ανακοινώθηκε πρόσφατα. Επίσης όρισε την ημερομηνία κυκλοφορίας για την πολυαναμενόμενη τέταρτη σεζόν του και άφησε να εννοηθεί ότι μια ολοκαίνουργια σειρά Stranger Things μπορεί να είναι στα σκαριά.

«Πριν από επτά χρόνια, σχεδιάσαμε την πλήρη ιστορία του Stranger Things», έγραψαν οι δημιουργοί Matt και Ross Duffer σε μια ανοιχτή επιστολή προς τους θαυμαστές της σειράς.

«Εκείνη την εποχή, προβλέψαμε ότι η ιστορία θα διαρκούσε τέσσερις έως πέντε σεζόν. Όπως θα δείτε και μόνοι σας, τώρα οδεύουμε προς το φινάλε μας».

Το Netflix ανακοίνωσε την ημερομηνία πρεμιέρας για την τέταρτη σεζόν του δράματος επιστημονικής φαντασίας του 1980, η οποία χωρίζεται σε δύο μέρη.

Το “Volume 1” της τέταρτης σεζόν θα κάνει το ντεμπούτο του στις 27 Μαΐου (ακριβώς τρία χρόνια μετά την προβολή της τρίτης σεζόν).

Το δεύτερο μισό της τέταρτης σεζόν, “Volume 2”, θα κάνει το ντεμπούτο του την 1η Ιουλίου. Είναι ασυνήθιστο για το Netflix να χωρίζει την κυκλοφορία μιας μεμονωμένης σεζόν μιας δραματικής σειράς αντί να κάνει τη συνήθη τακτική του να εμφανίζει όλα τα επεισόδια ταυτόχρονα. Οι αδερφοί Duffer εξήγησαν αυτή την απόφαση.

«Πέρασε λίγος καιρός», έγραψαν. «Με εννέα σενάρια, πάνω από οκτακόσιες σελίδες, σχεδόν δύο χρόνια γυρισμάτων, χιλιάδες λήψεις οπτικών εφέ και χρόνο εκτέλεσης σχεδόν διπλάσιος από κάθε προηγούμενη σεζόν, το Stranger Things 4 ήταν η πιο απαιτητική σεζόν, αλλά και η πιο ανταποδοτική. Όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι απίστευτα περήφανοι για τα αποτελέσματα και ανυπομονούμε να το μοιραστούμε μαζί σας. Δεδομένης της άνευ προηγουμένου διάρκειας και για να παρουσιαστεί το συντομότερο δυνατό, η σεζόν 4 θα κυκλοφορήσει σε δύο τόμους».

Το μάρκετινγκ της σεζόν: «Κάθε τέλος έχει μια αρχή»

Αυτή είναι η επίσημη περιγραφή της τέταρτης σεζόν: «Έχουν περάσει έξι μήνες από τη μάχη του Starcourt, που έφερε τρόμο και καταστροφή στον Hawkins. Παλεύοντας με τα επακόλουθα, η ομάδα των φίλων μας χωρίζεται για πρώτη φορά — και η πλοήγηση στην πολυπλοκότητα του γυμνασίου δεν έχει κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Σε αυτήν την πιο ευάλωτη εποχή, μια νέα και τρομακτική υπερφυσική απειλή εμφανίζεται, παρουσιάζοντας ένα φρικιαστικό μυστήριο που, αν λυθεί, θα μπορούσε επιτέλους να βάλει τέλος στη φρίκη του Ανάποδα».

Πηγές λένε ότι η παραγωγή της πέμπτης σεζόν δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, επομένως το επίσημο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ολοκληρωθεί πραγματικά το δράμα με πρωταγωνιστές τους Winona Ryder, David Harbor και Millie Bobby Brown μένει να καθοριστεί.

Οι δημιουργοί υπαινίχθηκαν επίσης ότι το Stranger Things θα μπορούσε να έχει μια συνέχεια ή ένα spinoff πέρα ​​από την τρέχουσα ιστορία και το καστ της σειράς:

«Υπάρχουν ακόμα πολλές ακόμα συναρπαστικές ιστορίες να ειπωθούν στον κόσμο του Stranger Things: Νέα μυστήρια, νέες περιπέτειες, νέοι απροσδόκητοι ήρωες. Αλλά πρώτα, ελπίζουμε να μείνετε μαζί μας καθώς τελειώνουμε αυτή την ιστορία ενός ισχυρού κοριτσιού που ονομάζεται Eleven και των γενναίων φίλων της, ενός κατεστραμμένου αρχηγού της αστυνομίας και μιας αυστηρής μαμάς, μιας μικρής πόλης που ονομάζεται Χόκινς και μιας εναλλακτικής διάστασης γνωστής ως Ανω κάτω“.

«Η τέταρτη σεζόν δεν θα είναι το τέλος», είπε ο Ross Duffer στο The Hollywood Reporter τον Αύγουστο του 2020.

«Ξέρουμε ποιο είναι το τέλος και ξέρουμε πότε είναι. Η πανδημία μας έδωσε χρόνο να κοιτάξουμε μπροστά, να καταλάβουμε τι είναι καλύτερο για την εξέλιξη. Ξεκινώντας να προσθέτουμε, αυτό μας έδωσε μια καλύτερη ιδέα για το πόσο καιρό χρειαζόμαστε να διηγηθούμε αυτήν την ιστορία.»

Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι παρά τη μεγάλη επιτυχία της σειράς στην πλατφόρμα, τα στελέχη του Netflix συνήθως απογοητεύονται από τις μεγάλες καθυστερήσεις μεταξύ των σεζόν του Stranger Things, το μεγάλο κόστος της σειράς (η τέταρτη σεζόν λέγεται ότι ήταν πολύ πάνω από τον προϋπολογισμό) και τις απαιτήσεις των δημιουργών των αδελφών Duffer. Τα αδέρφια υπέγραψαν μια τεράστια εννιαψήφια συνολική συμφωνία για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση με το Netflix στα τέλη του 2019, όταν το δράμα ανανεώθηκε επίσημα για τέταρτη σεζόν.

Ακόμη και χωρίς επίσημα δεδομένα αξιολογήσεων, το Stranger Things είναι ομολογουμένως μεταξύ των μεγαλύτερων franchise του Netflix. Η σειρά εξακολουθεί να διεκδικεί τα βραβεία — έχει συγκεντρώσει 31 υποψηφιότητες για Emmy (κερδίζοντας έξι) και δημιούργησε μια επιχείρηση αδειοδότησης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων εμπορευμάτων με μια σειρά από κόμικς, διαδραστικές εμπειρίες, παιχνίδια για κινητά και άλλα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν έσοδα.

Επιπλέον, το καστ των Stranger Things ανέβασε τη δημοτικότητά του χάρη εν μέρει στην επιτυχία της σειράς. Οι ηθοποιοί της σειράς επαναδιαπραγματεύτηκαν με επιτυχία τα συμβόλαιά τους πριν από την τρίτη σεζόν (μια κοινή πρακτική για μια επιτυχημένη σειρά) για να κερδίσουν τεράστιες αυξήσεις στους μισθούς.

Οι νεαροί σταρ — Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin και Noah Schnapp — εξασφάλισαν περίπου 12 φορές τις προηγούμενες προσφορές τους και κερδίζουν 250.000 $ ανά επεισόδιο. Οι ενήλικες σταρ Ράιντερ και Χάρμπορ είδαν τους μισθούς τους να ανεβαίνουν στα 350.000 δολάρια ανά επεισόδιο. Επιπλέον, ο παραγωγός Shawn Levy έχει επίσης κερδίσει την επιτυχία της σειράς και βρίσκεται στη δεύτερη σημαντική συμφωνία του με το Νetflix, όπου έχει πολλά έργα στα σκαριά.

Ενώ το Netflix είναι ιδιοκτήτης του Stranger Things, ο streamer εξακολουθεί να είναι επιρρεπής στο να ολοκληρώσει νωρίς τις προβολές σειρών, καθώς το κόστος εκτοξεύεται όσο μεγαλώνει η παραγωγή. Στο διάστημα μεταξύ των κύκλων του Stranger Things, η δημιουργός Shonda Rhimes παρέδωσε επίσης ένα νέο franchise, Bridgerton, το οποίο επισκίασε το δράμα των Duffers ως το πιο δημοφιλές αγγλόφωνο πρωτότυπο του streamer. Δεν είναι σαφές εάν, από οικονομικής απόψεως, το merchandising και οι ζωντανές εκδηλώσεις του έχουν καταστήσει το Bridgerton – που έχει ήδη ανανεωθεί για πολλές σεζόν και με ένα spinoff ήδη στα σκαριά – το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του Netflix.

Η ανακοίνωση για το Stranger Things φτάνει λίγες ώρες αφότου η Amazon ανακοίνωσε ότι το διαμάντι της, η βραβευμένη Marvelous Mrs. Maisel, θα επέστρεφε επίσης για την πέμπτη και τελευταία σεζόν του.

Με πληροφορίες από The Hollywood Report

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1