Κορωνοϊός: Συνεδριάζει η Επιτροπή για τη χαλάρωση των μέτρων - Τα σενάρια για Απόκριες, γήπεδα & σχολικές εκδρομές
Το μεσημέρι της Τετάρτης, 16 Φεβρουαρίου, αναμένεται να συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων για νέα χαλάρωση στα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Η Επιτροπή των Ειδικών αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου σήμερα με κεντρικό θέμα την πιθανή, νέα χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η κυβέρνηση φέρεται να προκρίνει την επιστροφή της όρθιας διασκέδασης και την αύξηση της πληρότητας των θεατών στα γήπεδα. Μάλιστα, αυτή φέρεται να είναι και η εισήγησή της προς την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων.

Κορωνοϊός: Τα σενάρια για τη χαλάρωση μέτρων

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής είναι θετικά στην άρση της απαγόρευσης για όρθιους πελάτες σε εστίαση και διασκέδαση. Αξίζει να σημειωθεί πως, ήδη, το όριο των καθήμενων πελατών ανά τραπέζι έχει «απελευθερωθεί». Έτσι, θεωρείται πολύ πιθανό οι χώροι εστίασης να υποδεχτούν ξανά και τους όρθιου πελάτες. Αυτό θα ισχύσει μόνο για εμβολιασμένους.

Από την άλλη, η υποχρεωτική χρήση μάσκας δεν αναμένεται να αρθεί, ούτε για τους κλειστούς χώρους, αλλά ούτε και για τους ανοιχτούς με μεγάλο συγχρωτισμό.

Επίσης, η Τσικνοπέμπτη 2022 και οι Απόκριες 2022 πλησιάζουν και αναμένεται να είναι από τα κεντρικά θέματα της σημερινής συνεδρίασης. Θεωρείται μάλλον απίθανό να επιτραπούν οι ανοιχτές εκδηλώσεις, καθώς δεν είναι δυνατόν να διασφαλιστεί η συμμετοχή σε αυτές μόνο εμβολιασμένων πολιτών.

Σε ό,τι αφορά την πληρότητα στα γήπεδα, η σημερινή συνεδρίαση δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε αύξηση της, ακόμα και στο 50% από το 10% που είναι μέχρι σήμερα. Τέλος, είναι πιθανό να επιτραπούν ξανά οι σχολικές εκδρομές που έχουν ανασταλεί εδώ και μήνες.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;