7 ελληνικά Πανεπιστήμια στα καλύτερα Νέα Πανεπιστήμια του κόσμου - Στα 100 καλύτερα το Πανεπιστήμιο Κρήτης
Στην κατάταξη του 2022 συμμετείχαν 790 Πανεπιστήμια, ανάμεσά τους 7 ελληνικά Πανεπιστήμια.

Τα ελληνικά Πανεπιστήμια συνεχίζουν να έχουν πολύ μεγάλη αξία παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στη Δημόσια Παιδεία.

Στο εξωτερικό επικρατεί η σωστή άποψη, πως το επίπεδο των ελληνικών Πανεπιστημίων είναι πολύ υψηλό, ειδικά όσον αφορά την επιστημονική έρευνα.

Για ακόμη μια χρονιά 7 ελληνικά Πανεπιστήμια διακρίθηκαν στα καλύτερα του κόσμου.

Πιο συγκεκριμένα ο Οργανισμός κατάταξης Νέων Πανεπιστημίων – «THE – Young University Rankings» – στις 15 Φεβρουαρίου δημοσίευσε τα αποτελέσματα της λίστας με την τελική κατάταξη των καλύτερων Νέων Πανεπιστημίων του 2022 σε διεθνή κλίμακα. Μάλιστα, σε σχέση με τα 475 πανεπιστήμια που συμμετείχαν το 2021, για το 2022 η συμμετοχή αυξήθηκε στα 790 συνολικά. Ανάμεσά τους 7 ελληνικά!

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης πήρε τη μεγαλύτερη βαθμολογία από τα υπόλοιπα 6, καθώς βρέθηκε στην 88η θέση, ενώ σημείωσε ρεκόρ, καθώς για 11η διαδοχική χρονιά βρέθηκε στη λίστα με τα καλύτερα Νέα Πανεπιστήμια.

Μάλιστα, αναφορικά με τον δείκτη «απήχηση έρευνας» και με κριτήριο τον αριθμό αναφορών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης καταλαμβάνει για το 2022 την 49η θέση, μεταξύ των Πανεπιστημίων της κατάταξης.

Η θέση του Πανεπιστημίου Κρήτης στα κορυφαία 100 καλύτερα Νέα Πανεπιστήμια του κόσμου αποτελεί ένα σπουδαίο επίτευγμα και αποδεικνύει την προσπάθεια που κάνει η Πανεπιστημιακή Κοινότητα να σταθεί όρθια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;