Δωδεκάνησα: Πατέρας αυτοκτόνησε μετά την κατακραυγή για βίντεο που έδειχνε το γιο του με άντρα
«Φίλοι» και γνωστοί στο νησί των Δωδεκανήσων κορόιδευαν τον πατέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η λέξη ντροπή δεν αρκεί για να περιγράψει αυτή την είδηση.

Τα ταμπού της κοινωνίας, ειδικά μιας μικρής – κλειστής κοινωνίας, όπως αυτής του μικρού νησιού στα Δωδεκάνησα, κάνει τη ζωή αρκετών ανθρώπων πολύ δύσκολη. Κι όπως αποδεικνύεται από την πρόσφατη ιστορία με την αυτοκτονία ενός άνδρα, η κοινωνική κατακραυγή μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα.

Η ομοφοβία ζει ακόμα στην ελληνική κοινωνία και δείχνει τα «δόντια» της, ειδικά σε κλειστές κοινωνίες μικρών νησιών και χωριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη dimokratiki.gr ένας πατέρας έβαλε τέλος στη ζωή του, διότι τον κορόιδευαν και γελούσαν μαζί του, εξαιτίας των ερωτικών προτιμήσεων του γιού του. Αφορμή ήταν η διαρροή ενός βίντεο από κινητό τηλέφωνο που δείχνει τον γιο του να κάνει σεξ με άλλον άνδρα. Αυτό ήταν αρκετό ώστε αρκετοί κάτοικοι του νησιού να επιδοθούν σε υποτιμητικά και ντροπιαστικά σχόλια για τον πατέρα και τον γιο.

Ο πατέρας δεν άντεξε την ντροπή κι έδωσε τέλος στη ζωή του.

Πιο συγκεκριμένα, οι θαμώνες στα καφενεία νησιού των Δωδεκανήσων άρχισαν να σχολιάζουν και να γελάνε υποτιμητικά, μόλις είδαν το βίντεο. Να κοροϊδεύουν την οικογένεια και να τους κάνουν να νιώθουν τεράστια ντροπή για το παιδί τους. Ο πατέρας δεν άντεξε την ασφυκτική κατάσταση που υπήρχε και αποφάσισε να τερματίσει τη ζωή του.

Ο σεξισμός και η ομοφοβία κάνει κακό σε όλους τους ανθρώπους. Ο στιγματισμός για την επιλογή στον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου δυστυχώς συνεχίζει να υπάρχει και να βλάπτει τα θύματα τέτοιων χλευαστικών, λεκτικών, ψυχολογικών και πολλές φορές σωματικών επιθέσεων, αλλά και τον περίγυρό τους.

Η υπόθεση έχει λάβει διαστάσεις, ενώ προανάκριση διενεργεί το οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
  
  
  
 2