Πανελλήνιες 2022 - Στρατιωτικές Σχολές: Οδηγίες για τις προκαταρκτικές εξετάσεις
Πανελλήνιες 2022: Οι ημερομηνίες εξετάσεων και τα δικαιολογητικά για τις Στρατιωτικές Σχολές.

Σήμερα, Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, καθώς πλησιάζουν και οι Πανελλήνιες 2022, ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) το χρονοδιάγραμμα των προκαταρκτικών εξετάσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και τις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23.

Πιο συγκεκριμένα, η έκδοση της τελικής κατάστασης των υποψηφίων που γίνονται δεκτοί για συμμετοχή στις προκαταρκτικές εξετάσεις, καθώς και του προγράμματος διεξαγωγής τους θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, ως ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων έχει οριστεί η Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022. Ενώ, οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022. Σε αυτές τις εξετάσεις και τις ημερομηνίες συμπεριλαμβάνεται και ο κύκλος εξετάσεων που ορίζεται ως «ημέρα εξέτασης», με μέριμνα των Εξεταστικών Κέντρων).

Σύμφωνα με το παράρτημα «Γ», παρ.7 της ΕΔΥΕΘΑ 3/22(ΟΕ) υπάρχει πρόβλεψη για τους υποψήφιους που θα νοσήσουν με κορωνοϊό κατά την διάρκεια της περιόδου των εξετάσεων και μόνο για τις περιπτώσεις αυτές, δηλαδή μη συμμετοχής τους λόγω ανωτέρας βίας στις εξετάσεις. Η πρόβλεψη περιέχει επέκταση των εξετάσεων για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας της Παρασκευής 15 Απριλίου 2022.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται, επίσης, ότι λαμβάνοντας υπόψη την περίοδο του Πάσχα που ακολουθεί, οι ανωτέρω συμπληρωματικές εξετάσεις θα λάβουν χώρα από Δευτέρα 2 Μαΐου έως Παρασκευή 13 Μαΐου 2022. Τις συμπληρωματικές εξετάσεις διενεργούν τα εξεταστικά κέντρα στα οποία οι υποψήφιοι έχουν καταθέσει ενδιαφέρον συμμετοχής και έχουν εγγραφεί στις συναφείς καταστάσεις, και μόνο σε περίπτωση που υφίσταται ανάγκη διενέργειάς τους.

Στην περίπτωση που δεν προκύψει περίπτωση υποψηφίου που διέκοψε ή δεν εκτέλεσε τις εξετάσεις λόγω νόσησης ως περιγράφεται ανωτέρω, οι εξεταστικές επιτροπές είναι στη διάθεση των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων για να αποδεσμευθούν νωρίτερα.

Η υποβολή των αποτελεσμάτων στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα γίνει την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022.

Για τις εξετάσεις των Ελλήνων του εξωτερικού ισχύουν τα ακόλουθα:

  • Ημερομηνία έναρξη: Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022
  • Ημερομηνία ολοκλήρωσης εξετάσεων: Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Σημειώνεται ότι τυχόν περιστατικά νόσησης με κορωνοϊό (λόγοι ανωτέρας βίας) θα αντιμετωπίζονται με άλλη ανακοίνωση.

Πανελλήνιες 2022 – Στρατιωτικές Σχολές: Τι θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι

Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις, οι προσερχόμενοι την πρώτη ημέρα στο εξεταστικό κέντρο επιθυμίας τους απαιτείται να προσκομίσουν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο. Δεν απαιτείται η επίδειξη του δελτίου ταυτότητας υποψήφιου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που αφορά στη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2022.

Σύμφωνα με τα καθορισθέντα στην παρ. 10δ «Προσόντα Υποψηφίων» της ΕΔΥΕΘΑ 3/22 (ΟΕ), οι επιτυχόντες/ούσες απαιτείται όπως κατά την κατάταξή τους καταθέσουν επικυρωμένα και μεταφρασμένα από αρμόδιους φορείς τα πτυχία αγγλικής γλώσσας που κατέχουν.

Παρόλα αυτά και κατά την αποστολή – κατάθεση των δικαιολογητικών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης των υποψήφιων των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων), αρκεί η φόρτωση των πτυχίων αγγλικής γλώσσας ως ακριβούς αντιγράφου επικυρωμένου από δικηγόρο.

Επισημαίνεται ότι λόγω της τρέχουσας επιδημιολογικής κατάστασης, οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις απαιτείται να ενημερώνονται τακτικά για τις επικαιροποιημένες οδηγίες αντιμετώπισης της μετάδοσης του κορωνοϊού, οι οποίες θα εκδοθούν πριν την διενέργεια των εξετάσεων.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
20:00
-
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
21:30
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1