Eurovision 2022: Κίνδυνος ακύρωσης της ουκρανικής συμμετοχής - Κατηγορούν την τραγουδίστρια για εμφάνιση στη Ρωσία
Στον «αέρα» η συμμετοχή της Ουκρανίας στη Eurovision 2022, μετά από κατηγορίες ότι η τραγουδίστρια έκανε εμφανίσεις σε ρωσικό έδαφος.

Η τροπή που έχει πάρει η κατάσταση ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία φαίνεται να θέτει σε κίνδυνο και τη συμμετοχή της δεύτερης στη Eurovision 2022. Αυτό γιατί η τραγουδίστρια, που κέρδισε τον τελικό και θα εκπροσωπήσει την Ουκρανία στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision κατηγορείται ότι έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε ρωσικά εδάφη.

Η Alina Pash, νικήτρια του ουκρανικού εθνικού τελικού και η εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision 2022, κατηγορείται για παραβίαση των κανονισμών της εθνικής επιλογής της χώρας. Μετά τον τελικό, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, υπήρξαν πολλές κατηγορίες ότι η τραγουδίστρια έχει βρεθεί σε ρωσικά εδάφη στο παρελθόν, πραγματοποιώντας συναυλίες. Οι εν λόγω κατηγορίες αφορούν μια εμφάνιση της τραγουδίστριας στην Κριμαία, σε ιδιωτικό πάρτι Ουκρανών υπηκόων.

Οι κανονισμοί της Ουκρανίας για τους εκπροσώπους στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision είναι πολύ αυστηροί. Σύμφωνα με αυτούς, κάθε καλλιτέχνης που συμμετέχει στην εθνική επιλογή, δεν πρέπει να έχει πατήσει σε ρωσικό έδαφος και κατεχόμενες περιοχές από τις 15/03/2014 και έπειτα. Η συμμετοχή σε συναυλίες ή ιδιωτικές εκδηλώσεις εκεί απαγορεύεται, επίσης.

Οι κανονισμοί προβλέπουν, επίσης, πως κείνος που θα επιλεγεί, θα πρέπει να μη σχεδιάσει εκεί εμφανίσεις μετά την επιλογή του στον εθνικό τελικό και σίγουρα όχι μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής της Eurovision. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν έγγραφα που να εγγυώνται τα παραπάνω για τη συμμετοχή τους στον εθνικό τελικό της Ουκρανίας. Όσοι δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς αυτούς, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί, πως ο κρατικός φορέας της Ουκρανίας έχει αποκλείσει συμμετέχοντες και στο παρελθόν, οι οποίοι δεν έχουν συμμορφωθεί με τους παραπάνω κανονισμούς. Οι κανονισμοί είναι ίδιοι για όλους και δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το κρατικό κανάλι της Ουκρανίας, το καθήκον κάθε ουκρανού εκπροσώπου στον διαγωνισμό τραγουδιού είναι να εκπροσωπεί τη χώρα και την ιδεολογία της στο διαγωνισμό. Επομένως, δεν επιθυμεί να συνεργάζεται με καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν ανεπτυγμένη δραστηριότητα στη Ρωσία ή την Κριμαία.

Σε ό,τι αφορά τον φετινό εθνικό τελικό για την εκπροσώπηση της χώρας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού, η παραγωγή έστειλε ερωτηματολόγια στους συμμετέχοντες, ώστε να διαπιστώσει ενδεχόμενη παραβίαση των παραπάνω κανονισμών. Επιπλέον, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ουκρανίας έκανε έκκληση και στην Υπηρεσία Φύλαξης Ουκρανικών Συνόρων, για τη διασταύρωση των απαντήσεων στα ερωτηματολόγια. Δε δόθηκαν περαιτέρω στοιχεία, καθώς τα έγγραφα αυτά θεωρούνται αυστηρώς εμπιστευτικά.

Από τη μεριά της, η εκπρόσωπος της Ουκρανίας στη Eurovision 2022, Alina Pash, εγγυήθηκε πως δεν έχει παραβιάσει τους κανονισμούς της εθνικής επιλογής. Η τραγουδίστρια είπε ότι πέρασε τα σύνορα από ουκρανικό έδαφος και όχι από ρωσικό, ενώ συμμετείχε απλά σε μια ιδιωτική εκδήλωση. Ως απόδειξη για τα λεγόμενά της, η ομάδα της Pash έδωσε στην παραγωγή επίσημο έγγραφο από την Υπηρεσία Φύλαξης των Ουκρανικών Συνόρων, που γράφει ξεκάθαρα ότι η τραγουδίστρια δε βρέθηκε σε ρωσικό έδαφος. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του OGAEGREECE, μετά από εξέταση των απαραίτητων εγγράφων πριν τον εθνικό τελικό, δε βρέθηκε από το κρατικό κανάλι παραβίαση των κανονισμών από την Alina Pash.

Η υπόθεση συνεχίζεται, καθώς πλέον κατηγορούν την τραγουδίστρια και την ομάδα της για πλαστογράφηση του εγγράφου που προσκόμισαν στην κρατική τηλεόραση. Από τη μεριά του, ο κρατικός φορέας έχει ξεκινήσει έρευνα, ώστε να επαληθεύσει την εγκυρότητα του εγγράφου.

Μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση, δε θα υπογραφεί συμφωνία συμμετοχής της Alina Pash στη Eurovision 2022.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;