Super Bowl 2022: Η συμβολική κίνηση του Eminem - Διαμαρτυρία κατά του ρατσισμού
Σε συμβολική κίνηση αλληλεγγύης στον Κάπερνικ και κατά του ρατσισμού, ο Eminem γονάτισε στο half-time σόου του Super Bowl 2022.

Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το ημίχρονο του Super Bowl 2022, που προβλήθηκε την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ είχε φαντασμαγορικό σόου με τα μεγαλύτερα αστέρια της παγκόσμιας hip-hop σκηνής. Ένας από αυτούς τους σταρ, ο Eminem, πέρασε σε μία συμβολική κίνηση. Ο γνωστός ράπερ γονάτισε μπροστά στα πλήθη μετά την ερμηνεία του τραγουδιού του «Lose Yourself».

Η κίνηση αυτή είχε προκαλέσει, ήδη από το 2016, εθνική και παγκόσμια διαμάχη όταν τη χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ο πρώην quarterback των San Francisco 49ers, Κόλιν Κάπερνικ. Ο γνωστός αθλητής του NFL κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου και σε μία προσπάθεια διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας και των φυλετικών διακρίσεων είχε γονατίσει.

Από τότε και μετά, αθλητές από κάθε σπορ και σε όλα τα αθλητικά επίπεδα συχνά γονατίζουν κατά τη διάρκεια που παίζεται ο εθνικός ύμνος για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον Κάπερνικ και το ηχηρό μήνυμα, που ήθελε να στείλει. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γνωστός αθλητής έχασε τη δουλειά του και απομονώθηκε από το NFL.

Ο Eminem, κατά τη διάρκεια του half-time σόου του Super Bowl 2022 (και όχι μόνο), ήταν από εκείνους που επέλεξαν να στηρίξουν τον Κάπερνικ. Το 2017, κατά τη διάρκεια των βραβείων BET Hip Hop, ερμήνευσε ένα εκρηκτικό freestyle rap 4,5 λεπτών, κατακεραυνώνοντας τον τότε πρόεδρο Donald Trump και τιμώντας τον Κάπερνικ για την πρωτοβουλία του και το μήνυμα που έστελνε με τη συμβολική του κίνηση κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Επιπλέον, ο γνωστός ράπερ είχε συμπεριλάβει τον Κάπερνικ στους στίχους του τραγουδιού του «Untouchable». Στο τραγούδι αυτό, ο Eminem ραπάρει:

«Somebody has to be the sacrificial lamb … So they call it a Kaepernick tantrum … If you don’t stand for the national anthem … We raise it, you better praise it» (σ.σ. «κάποιος πρέπει να γίνει το εξιλαστήριο θύμα… Έτσι, το αποκαλούν ξέσπασμα του Κάπερνικ… Αν δεν σταθείς όρθιος στον εθνικό ύμνο… Εμείς το αναδεικνύουμε, καλύτερα να το επαινέσετε»)

Στο χθεσινό half-time show του Super Bowl 2022, ήταν η πρώτη φορά που καλλιτέχνες της hip-hop εμφανίστηκαν στη σκηνή και ανέλαβαν αυτό το σόου. Μαζί με τον Eminen, στο διάλειμμα που ιστορικά συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, εμφανίστηκαν οι Snoop Dogg, Dr. Dre, Kendrick Lamar και η R&B τραγουδίστρια Mary J. Blige.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;