Καμίλα Βαλίεβα: Δικαιώθηκε και συνεχίζει να αγωνίζεται στο Πεκίνο
Η Καμίλα Βαλίεβα δικαιώθηκε και θα συνεχίσει κανονικά να αγωνίζεται στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Καμίλα Βαλίεβα δικαιώθηκε και θα συνεχίσει κανονικά να αγωνίζεται στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης δικαίωσε τους Ρώσους που έλεγαν ότι η αθλήτρια μπορεί να βρέθηκε θετική τα Χριστούγεννα σε απαγορευμένες ουσίες, αλλά τα αποτελέσματα τα έλαβε κατά τη διάρκεια των Αγώνων στο Πεκίνο.

Με λίγα λόγια η αθλήτρια ήταν μεν θετική σε απαγορευμένες ουσίες, αλλά κρατάει το μετάλλιο και αγωνίζεται κανονικά στο Πεκίνο επειδή το εργαστήριο στη Στοκχόλμη, όπου δόθηκε το δείγμα, δεν έδωσε έγκαιρα τα αποτελέσματα του δείγματός της.

Η Καμίλα Βαλίεβα, με το εκπληκτικό της πρόγραμμα είχε χαρίσει το χρυσό στη Ρωσία στο ομαδικό, όμως μέχρι σήμερα το μετάλλιο δεν το είχε παραλάβει.

To CAS στο σκεπτικό της απόφασής του, αναφέρει πως υπήρχαν «σοβαρά προβλήματα μη έγκαιρης ενημέρωσης των αποτελεσμάτων του τεστ ντόπινγκ» και ότι η αθλήτρια αγωνίστηκε κανονικά χωρίς να έχει καμία απολύτως ευθύνη για ό, τι συνέβη.

Το τριμελές πάνελ στο Δικαστήριο ανέφερε πως έλαβε υπόψιν για την απόφασή του «θεμελιώδεις αρχές της δικαιοσύνης, της αναλογικότητας, της ανεπανόρθωτης βλάβης και της σχετικής ισορροπίας συμφερόντων μεταξύ των αιτούντων και του αθλητή. Η αποτροπή της αθλήτριας από το να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα της προκαλούσε ανεπανόρθωτη βλάβη υπό αυτές τις συνθήκες».

Πρόκειται για μία μεγάλη νίκη των Ρώσων επί της ΔΟΕ και της WADA, με την νεαρή να αναμένεται να αγωνιστεί αύριο (15/2) και την Πέμπτη (17/2) στο ατομικό πρόγραμμα του καλλιτεχνικού πατινάζ, όπου θα είναι και το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

«Η καθυστερημένη κοινοποίηση των αποτελεσμάτων δεν είναι ευθύνη της αθλήτριας» σημειώνουν επίσης στην απόφαση του δικαστηρίου.

Η απόφαση σημαίνει πως η Ρωσία θα κρατήσει το χρυσό στο ομαδικό ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον το πως θα αντιδράσουν οι άλλες αποστολές. Ωστόσο, η ΔΟΕ ανακοίνωσε πως τελετή απονομής δεν θα γίνει ως το τέλος των Αγώνων.

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;