Ivan Reitman: Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης του «Ghostbusters» σε ηλικία 75 χρονών
Όπως δήλωσε η οικογένεια του Ivan Reitman, ο σκηνοθέτης «έφυγε» γαλήνια, ενώ κοιμόταν στο σπίτι του.

Ένας από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους σκηνοθέτης του Hollywood, ο Ivan Reitman έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών. Ο γνωστός σκηνοθέτης και παραγωγός επιτυχημένων κωμωδιών, όπως τα «Ghostbusters», «Animal House» και «Twins», πέθανε γαλήνια, ενώ κοιμόταν, στο σπίτι του στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια.

Όπως δήλωσε η οικογένεια του Reitman στο Associated Press, ο σκηνοθέτης «έφυγε» γαλήνια, ενώ κοιμόταν, στο σπίτι του στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια. Δεν έχουν ανακοινωθεί τα αίτια θανάτου του.

Τα παιδιά του σκηνοθέτη, Jason (που είναι επίσης σκηνοθέτης και σκηνοθέτησε το «Ghostbusters: Afterlife»), Κάθριν και Κάρολαϊν σε κοινή τους ανακοίνωση δήλωσαν:

«Η οικογένειά μας θρηνεί για την απροσδόκητη απώλεια του συζύγου, πατέρα και παππού που μας έμαθε να αναζητούμε πάντα τη μαγεία στη ζωή. Μας παρηγορεί το γεγονός ότι η δουλειά του ως σκηνοθέτης έφερε το γέλιο και την ευτυχία σε αμέτρητους άλλους σερ όλο τον κόσμο. Ενώ θρηνούμε ιδιωτικά, ελπίζουμε ότι εκείνοι που τον γνώριζαν από τις ταινίες του θα τον θυμούνται πάντα.»

Σκηνοθέτες και κωμικοί «αποχαιρέτισαν» τον Reitman με δηλώσεις και αναρτήσεις στα social media. o Paul Feig, σκηνοθέτης του reboot «Ghostbusters» του 2016, δήλωσε:

«Είχα την τιμή να συνεργαστώ με τον Άιβαν τόσο στενά και αυτό ήταν πάντα μία διδακτική εμπειρία… Όλοι μας στην κωμωδία του οφείλουμε τόσα πολλά.»

Ποιος ήταν ο Ivan Reitman

Ο Ivan Reitman γεννήθηκε στο Καμάρμο της τότε Τσεχοσλοβακίας, το 1946. Η μητέρα του είχε επιζήσει από το Άουσβιτς και ο πατέρας του ήταν στην αντίσταση και ιδιοκτήτης του μεγαλύτερο εργοστασίου ξυδιού της χώρας. Ο Reitman ήταν μόλις τεσσάρων ετών όταν η οικογένειά του διέφυγε από την Τσεχοσλοβακία, ταξιδεύοντας στο αμπάρι φορτηγίδας που πήγαινε στη Βιέννη, το 1950.

Η οικογένεια πήγε στο Τορόντο, όπου έμενε συγγενής τους και εκεί μεγάλωσε ο Reitman. Σπούδασε στο McMaster University και το 1975 ήταν παραγωγός του «National Lampoon Show» με πρωταγωνιστές τους Μπιλ Μάρεϊ, Τζον Μπελούσι, Μπράιαν Ντόιλ- Μάρεϊ, Τζίλντα Ράντνερ και Χάρολντ Ράμις. Όλοι τους άγνωστοι τότε, που θα γίνονταν πρωταγωνιστές στις ταινίες του Reitman και θα έκαναν τεράστια καριέρα στο Hollywood.

Άρχισε να γίνεται γνωστός με το «National Lampoon’s Animal House», σκηνοθέτησε τον Μπιλ Μάρεϊ στον πρώτο πρωταγωνιστικό ρόλο του στο «Metballs» και μετά στο «Stripes», αλλά η πρώτη μεγάλη επιτυχία του ήρθε με τους «Ghostbusters», το 1984.

Με πρωταγωνιστές τους Μπιλ Μάρεϊ, Νταν Ακρόιντ, Ρικ Μοράνις, Χάρολντ Ράμις και Σιγκούρνι Γουίβερ, η ταινία έκανε εισπράξεις 300 εκατομμύρια δολάρια σε όλο τον κόσμο, απέσπασε δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ και δημιούργησε franchise που περιελάμβανε σίκουελ, spin-offs, παιχνίδια και τηλεοπτικές σειρές.

Μεταξύ πολλών ταινιών, ο Ivan Reitman έγινε γνωστός για τις ταινίες «Twins», «Kindergarten Cop», «Dave», «Six Days, Seven Nights». Η τελευταία του σκηνοθεσία ήταν στην ταινία «Draft Day», με τον Kevin Costner, που κυκλοφόρησε το 2014.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;