Δίκη Τοπαλούδη: Οι μητέρες της Ελένης, της Γαρυφαλιάς και της Ερατούς σε μια συγκλονιστική αγκαλιά (ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)
Δίκη Τοπαλούδη: Στο πλευρό της μητέρας της Ελένης βρέθηκαν σήμερα δύο ακόμα μανάδες που έχασαν άδικα τα παιδιά τους.

Ρίγος συγκίνησης προκαλεί η στιγμή που απαθανάτισαν οι φωτογράφοι έξω από τα δικαστήρια, σήμερα Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου. Λίγο πριν αρχίσει και εν τέλει διακοπεί η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο το 2018, την μητέρα του θύματος περίμενε μια άλλη μητέρα που έχασε κι αυτή την κόρη της από φόνο.

Ο λόγος για την Άννα Ψυχαράκου, μητέρα της Γαρυφαλιάς, η οποία είχε χάσει τη ζωή της το καλοκαίρι από τον σύντροφό της, όταν αυτός την πέταξε από ύψος στα βράχια, λόγω ενός έντονου διαπληκτισμού.

Δύο μητέρες που έχουν βιώσει τον ίδιο πόνο, τον ίδιο εφιάλτη και στηρίζει η μια την άλλη. Η Άννα Ψυχαράκου άνοιξε την αγκαλιά της και υποδέχθηκε την Κυριακή Τοπαλούδη. Μια αγκαλιά με τόσα συναισθήματα, που αποτυπώνει χιλιάδες μηνύματα.

Εκτός από τη μητέρα της Γαρυφαλιάς, στο πλευρό της Κυριακής Τοπαλούδη και του πατέρα της Ελένης, βρέθηκε επίσης η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε το 2019 στη Μυτιλήνη από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Μετά αγκαλιάστηκαν και οι τρείς, δίνοντας κουράγιο η μια στην άλλη. Τρείς χαροκαμένες μάνες, που δεν λυγίζουν. Ενωμένες κι αποφασισμένες. Σε μια αγκαλιά που σπάει βράχους…

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Όπως και η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη είχε εκφράσει την συμπαράστασή της στους γονείς του δολοφονημένου, Άλκη Καμπανού, ο οποίος στη 1 Φεβρουαρίου δολοφονήθηκε άγρια χούλιγκανς του ΠΑΟΚ δίπλα από το σπίτι του στο Χαριλάου.

Η δίκη για τον ομαδικό βιασμό και φόνο της φοιτήτριας από το Διδυμότειχο διακόπηκε και ορίστηκε εκ νέου για τις 10 Μαρτίου.

Στο άκουσμα της σχετικής απόφασης η μητέρα και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, οι οποίοι είχαν έρθει από το Διδυμότειχο για να παραστούν στη δίκη ξέσπασαν. «Αφήσαμε το παιδί μας και μας λέτε να έρθουμε πάλι από το Διδυμότειχο, κτήνη! Να ψοφήσεις ρε! Καρκίνε! Γουρούνια απάνθρωπα είστε! Από τον Θεό να το βρείτε. Θα σας κάψω όλους» φώναξε η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας Κούλα Τοπαλούδη, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό από την πλευρά των κατηγορουμένων. Επίσης οι γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας ζήτησαν να μη μειωθεί καθόλου η πρωτόδικη ποινή του Ροδίτη και Αλβανού και να την εκτίσουν κανονικά, δηλαδή ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη, χωρίς ελαφρυντικά.

Η πονεμένη μάνα έκανε λόγο για εμπαιγμό και ζήτησε να της πληρώσουν τα έξοδα για να κατέβει στην Αθήνα.

«Θα συναντήσουμε πρώτη φορά τους βιαστές και τους ειδεχθείς δολοφόνους του παιδιού μας. Είναι δύσκολο και σκληρό. Δυστυχώς όσο και να θέλουμε όσα χρόνια κι αν περάσουν, η ψυχολογική κατάσταση του γονιού που χάνει έτσι το παιδί του δεν γιατρεύεται ποτέ. Αναμένουμε να μείνει η ποινή έτσι όπως είναι πρωτόδικα. Αυτό ήταν κάτι που μας χαροποίησε μόνο στιγμιαία , δεν υπάρχει χαρά στην οικογένειά μας για αυτά δεν πληρώνει κανένας. Όχι μόνο για τη δική μας οικογένεια αλλά για όλες τις οικογένειες οι οποίες πλέον ζουν σε έναν ισόβιο ψυχικό θάνατο.

Αυτό που θέλω να πω για άλλη μια φορά τα ισόβια επιτέλους για αυτά τα τέρατα θα πρέπει να είναι πραγματικά ισόβια και θα το φωνάζουμε μέχρι να πεθάνουμε. Εάν κάποιοι δεν έχουν ανοιχτά τα αυτιά τους θα τα ανοίξουν, εμείς είμαστε εδώ η ελληνική κοινωνία , οι γονείς της Ελένης, της Γαρυφαλλιάς, της Δώρας, της Καρολάιν, της Ερατούς είμαστε εδώ παρόντες για να φωνάζουμε»,  είπε λίγο πριν τη δίκη ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Περιμένουμε το αυτονόητο, δηλαδή να παραμείνει η ποινή όπως ήταν πρωτόδικα: ισόβια και 15 χρόνια ομόφωνα. Η ομόφωνη καταδίκη μάς είχε χαροποιήσει στιγμιαία. Μόνο στιγμιαία, όμως, γιατί δεν υπάρχει χαρά για την οικογένειά μας. Έχουν στερήσει τη χαρά, τη διάθεση, την ενεργητικότητα όλης της οικογένειάς μας. Δυστυχώς αυτό ισχύει όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλες τις οικογένειες που έχουν χάσει με τέτοιον τρόπο τα παιδιά τους και ζουν έναν ισόβιο ψυχικό θάνατο» ανέφερε χαρακτηριστικά.» συμπλήρωσε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός της Ελένης Τοπαλούδη είχε βρεθεί στις 28 Νοεμβρίου 2018, από κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο, στον βραχώδη όρμο «Φώκια» στους Πεύκους, ενώ σύμφωνα με τα ευρήματα των ιατροδικαστών η νεαρή κοπέλα ήταν ακόμη ζωντανή πριν την πετάξουν στη θάλασσα.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;