Θεσσαλονίκη: Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Άλκη...
Θεσσαλονίκη: Τι είπε στους γονείς του ο 19χρονος το μοιραίο βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου

Οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη, Άρης και Μελίνα Καμπανού, που έκαναν την υπέρβαση δηλώνοντας πως «δέχονται τη συγγνώμη των δολοφόνων του παιδιού τους» συγκίνησαν για άλλη μια φορά με τα λόγια τους και τη δύναμη της ψυχής τους, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Έβλεπα το παιδί μου επιφανειακά, αυτάρεσκα, σαν προέκταση του εαυτού μου, δεν το έβλεπα με τα μάτια της ψυχής μου. Τώρα που χάθηκε είδα τον εσωτερικό του κόσμο και το μεγαλείο του”» λέει ο τραγικός πατέρας του 19χρονου φοιτητή και ξαναφέρνει στο μυαλό του τα γεγονότα της μοιραίας νύχτας.

«Στις 8.30 ανταλλάξαμε μήνυμα στο viber. “Μπαμπά μην ανησυχείς θα πάω στη φοιτητική λέσχη να φάω και θα γυρίσω νωρίς σπίτι να διαβάσω”. Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που άκουσα από τον γιό μου” λέει και δίνει “συλλυπητήρια στα “παιδιά” που δεν τον γνώρισαν και δεν είχαν την ευκαιρία να τον κάνουν φίλο τους».

«Κουράγιο στις οικογένειες που κουβαλάνε βαρύτερο σταυρό από τον δικό μας» δίνει ενώ είναι βυθισμένη στο πένθος της για τον χαμό του παιδιού της η μητέρα του, Μελίνα.

«Αυθόρμητη η παρουσία μου στα κανάλια. Θέλω να βοηθήσω, ώστε το γεγονός του χαμού του γιού μου να αποτελέσει στοιχείο ένωσης» είναι τα λόγια του Άρη Καμπανού σηματοδοτώντας την παρουσία τους, ως τη δική τους πρωτοβουλία ενάντια στην οπαδική βία.

Και δίνει το στίγμα της ήρεμης και ώριμης προσωπικότητας του Άλκη, λέγοντας πως «΄Όταν υπήρχαν εντάσεις και καυγάδες στο σπίτι, αυτός δρούσε πάντα πυροσβεστικά».

Παραδέχεται πως δεν ξέρει ακόμη πόσο έτοιμος είναι να παρευρεθεί στο δικαστήριο και να ακούσει λεπτομέρειες από τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του παιδιού του. «Θέλω να κρατήσω την υπόσχεση που έδωσα. Ο χαμός του παιδιού μου να αποτελέσει γεγονός συνένωσης και όχι διχασμού» αναφέρει και ευχαριστεί όλους όσοι παρευρέθηκαν στον αγώνα Καβάλας – Δόξας Δράμας προς τιμήν του Άλκη.

«Μάθημα για την ελληνική κοινωνία, η στάση των γονιών του Άλκη» είπε ο Γιώργος Φλωρίδης, πρώην υφυπουργός πολιτισμού αρμόδιος για θέματα αθλητισμού. «Είναι διάχυτη η βία στην ελληνική κοινωνία»” σημειώνει. «Πρέπει να αλλάξει συνολικά το ποινικό μας σύστημα. Οι δράστες να οδηγούνται στη φυλακή. Εδώ έχουμε το πρωτοφανές φαινόμενο, οι εγκληματίες ούτε καν να παρίστανται στα δικαστήρια».

Πηγή εικόνων: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;