Μουσικός γνωστού ελληνικού συγκροτήματος κατηγορείται για αποπλάνηση 8χρονης - Αναβλήθηκε η δίκη
Μουσικός: Παρά την εμπεριστατωμένη εισαγγελική πρόταση για παραπομπή του κατηγορουμένου, εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2017 απαλλακτικό βούλευμα, το οποίο έβρισκε ανεπαρκείς τις ενδείξεις για όσα είχαν καταγγελθεί

Μουσικός πασίγνωστου και επιτυχημένου ελληνικού συγκροτήματος αντιμετωπίζει την πολύ βαριά κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου. Σύμφωνα με την καταγγελία φέρεται πως αποπλάνησε 8χρονο κορίτσι. Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης το 2013 και ο 71χρονος το 2019 καταδικάστηκε πρωτόδικα σε κάθειρξη 12 ετών.

Η υπόθεση για την αποπλάνηση του 8χρονου κοριτσιού από τον γνωστό μουσικό αναμενόταν να εκδικαστεί σήμερα Παρασκευή (11/2) ξανά στο Εφετείο, ωστόσο η διαδικασία αναβλήθηκε λόγω κωλύματος υγείας στο πρόσωπο του συνηγόρου υπερασπίσεως. Η δίκη αναμένεται να εκδικαστεί στις 11 Απριλίου του 2022.

Ο μουσικός παίζει κρουστά και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επί περίπου 1,5 χρόνο -το χρονικό διάστημα μεταξύ 2011 και 2013- προχωρούσε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του ανήλικου παιδιού. Η οικογένεια του κοριτσιού έχει εξοχικό λίγα μέτρα μακριά από αυτό του καλλιτέχνη και βρισκόταν εκεί κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Ο κατηγορούμενος θεωρείτο πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας τόσο λόγω της αναγνωρισιμότητάς του, όσο και του γεγονότος ότι είναι πατέρας δύο ενήλικων κοριτσιών.

Πρόκειται για ντράμερ και τα αρχικά του ονοματεπώνυμού του είναι Γ.Γ. Θα δικαζόταν από το Εφετείο για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη, όταν εκείνη ήταν 6 με 8 ετών!

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το παιδί, «κάθε φορά που πήγαινε στο σπίτι του» τού έβαζε παιδικές ταινίες και βιντεοκλίπ, και όσο αυτό παρακολουθούσε εκείνος «της έπιανε το πιπί και τον πωπό, και κουνούσε τα δάχτυλά του». Άλλες φορές μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «Espresso», ο μουσικός φέρεται να της έπιανε το χέρι και «το έβαζε στο πιπί του για να το χαϊδέψει», «ενώ χάιδευε με τα χέρια του» το στήθος της 8χρονης.

Η μητέρα της μικρής, μίλησε στην «Espresso» και ζητά δικαίωση: «Σήμερα, η κόρη μου είναι 16,5 ετών και το τραύμα που της επέφερε ο κατηγορούμενος με την παράνομη πράξη του, την οποία τελούσε για καιρό, το φέρει ακόμη και σήμερα. Της προκάλεσε σε μια ευαίσθητη ηλικία μοιραία σύγχυση για το τι είναι επιτρεπτό και τι όχι, σύγχυση για το πότε ένας ενήλικος δείχνει άδολη τρυφερότητα και πότε αρρωστημένη σεξουαλικότητα, πότε γίνεται κάτι “για παιχνίδι” και πότε συνιστά σεξουαλική παραβίαση. Ενώ είναι άριστη μαθήτρια και συγκροτημένη έφηβος, αντιμετωπίζει δυσκολίες να εμπιστευθεί το άλλο φύλο και αδυνατεί να κατανοήσει πώς, ενώ αυτό που της έκανε ο δράστης τιμωρείται από τον νόμο, αυτός είναι ελεύθερος. Λαμβάνει ακόμη και σήμερα ψυχολογική υποστήριξη. Έχει τόσο εμένα όσο και τον πατέρα της και τον αδελφό της στο πλευρό της. Πιστεύουμε ότι και αυτή τη φορά, όπως και στον πρώτο βαθμό, η αλήθεια θα λάμψει».

Στην πρωτοβάθμια δίκη ενώπιον του ΜΟΔ Αθηνών, τον Απρίλιο του 2019, ο κατηγορούμενος κρίθηκε κατά πλειοψηφία 5-2 ένοχος αποπλάνησης ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών χωρίς ελαφρυντικά. Ο κατηγορούμενος όμως άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, υπό τον όρο της εμφάνισής του στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του δύο φορές τον μήνα.

Παρά την εμπεριστατωμένη εισαγγελική πρόταση για παραπομπή του κατηγορουμένου, εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2017 απαλλακτικό βούλευμα, το οποίο έβρισκε ανεπαρκείς τις ενδείξεις για όσα είχαν καταγγελθεί. Όμως, ο εισαγγελέας Εφετών, αξιολογώντας ως ανεπηρέαστο στον νόμο και ελλειμματικό το βούλευμα αυτό, επεσήμανε τα σφάλματά του και άσκησε έφεση, η οποία οδήγησε σε παραπομπή του μουσικού τον Αύγουστο του 2017.

Ο καλλιτέχνης πρωτόδικα όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλέστηκε την απουσία μαρτύρων, ενώ κυρίως προσπάθησε να βγάλει το παιδί «τρελό», ισχυριζόμενος ότι ήταν καταθλιπτικό, χειριστικό και ότι «κάπου αλλού τα είχε δει αυτά που του καταμαρτυρεί».

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Intime

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;