Χάρης Ρώμας: «Ο χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος - Μού έφερε τη μεγάλη Ανάσταση»
Ο Χάρης Ρώμας σε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην Ελένη Μενεγάκη.

Σήμερα Πέμπτη (10/2) ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος, Χάρης Ρώμας, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκηόπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις σπουδές του πάνω στην Ιατρική αλλά και τον «δρόμο» της υποκριτικής που τελικά επέλεξε να πάρει.

«Εάν εξασκούσα την Ιατρική, θα την εξασκούσα με όλο μου το είναι, γιατί είμαι από τους ανθρώπους που έχουν τρομερή ευθυνοφοβία. Φοβάμαι εάν δεν γίνει κάτι σωστά και επιμένω τρομερά στην λεπτομέρεια. Είμαι εμμονικός στο να ελέγχονται ξανά και ξανά τα πράγματα, αλλά δεν θα ήμουν καλός. Γιατί εάν ήμουν πραγματικά καλός θα είχα αποφασίσει να το ακολουθήσω. Δεν μου έλεγε η φωνή της καρδιάς να το κάνω», είπε ο Χάρης Ρώμας χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Πιστεύω ότι οι άνθρωποι θέλουν να αισθάνονται κάποια στιγμή στη ζωή τους πετυχημένοι. Επειδή η επιτυχία είναι σχετικό πράγμα και μετριέται με διαφορετικά μεγέθη, ο άνθρωπος που αγωνιά για το ψωμί κια το μεροκάματο ταλανίζεται και περνάει ένα μεγάλο βάσανο στη ζωλη του, δεν ξέρω εάν εκεί έχεις την πολυτέλεια να πεις “πόσο ευτυχισμένος είμαι που κάνω την δουλειά που αγαπάω”».

Όσον αφορά τους νέους ηθοποιούς που τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο της υποκριτικής, ο «βετεράνος» Χάρης Ρώμας τόνισε πως προσπαθεί να τους προφυλάσσει και ότι τους αντιμετωπίζει σαν να ήταν πατέρας τους.

Μάλιστα, στην Έφη Ρασσιά και τον Πάρη Σκαρτσολιά, τους τηλεοπτικούς Βάλια και Μανωλάκη από το «Καφέ της Χαράς», είχε ήδη μιλήσει για τη δυσκολία του επαγγέλματος.

«Με κάνει ευτυχισμένο που τους συμβουλεύω και ποτέ δεν προσπάθησα να εκμεταλλευτώ το ότι είναι νέοι», δήλωσε ο ηθοποιός μιλώντας για τη νέα γενιά ηθοποιών που έρχεται.

Επιπλέον, αναφέρθηκε σε έναν συνάδελφό του, ο οποίος του είχε ζητήσει βοήθεια γιατί δεν είχε δουλειά λέγοντας:

«Είχα αισθανθεί πολύ άσχημα, γιατί έπρεπε να βρεθεί και ο κατάλληλος ρόλος. Πάντα είχα τύψεις γι’ αυτό, αλλά και για άλλους όπως η Ρένα Παγκράτη που αυτοκτόνησε… Μας χτυπούσε την πόρτα και μας έλεγε «δεν έχω δουλειά, δεν έχω ζωή». Είσαι μέσα σου ένας άνθρωπος αξιοπρεπής που πρέπει να χτυπάει πόρτες και τελικά τι να κάνεις; Να σέρνεσαι; Πέθανε τελικά πάνω στο τιμόνι του αυτοκίνητου, βγαίνοντας να πάρει τσιγάρα με δανεικά χρήματα μέσα στο κρύο. Όταν το έμαθα έκλαψα πολύ και από τύψεις, γιατί αναρωτήθηκα εάν θα μπορούσα να κάνω κάτι. Δεν μπορώ να μη βάζω στους μαθητές μου ένα φρένο, να μην ξέρουν τι τους συμβαίνει…».

Ο Χάρης Ρώμας μίλησε και για την πολιτική του δράση λέγοντας πως μαζί με τον Γιώργο Πατούλη, Περιφερειάρχη Αττικής, ήταν συμφοιτητές στην Ιατρική Σχολή κι αυτό ήταν εκείνο που τους ώθησε να συνεργαστούν μαζί για τις ανάγκες της Περιφέρειας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χάρης Ρώμας είπε για τον συμφοιτητή του και Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη:

«Η δική μου περίπτωση είναι πιο άγρια από του Γιώργου Πατούλη. Ο Γιώργος φαινόταν από τότε που ήμασταν συμφοιτητές στην Ιατρική ότι θα γίνει πολιτικός, γιατί τον ενδιέφερε ο συνδικαλισμός. Ήταν η φύση του να ηγηθεί μίας ομάδας. Πιστεύω ότι έχει ταλέντο. Το πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και αργότερα, καθώς πιστεύω ότι θα παραμείνει στην Περιφέρεια κι εγώ θα εκλεγώ ως δήμαρχος Χαλανδρίου».

Όσον αφορά την ενασχόλησή του με την Περιφέρεια δήλωσε:

«Αισθάνθηκα ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Παλιά μου είχε περάσει από το μυαλό ότι αυτού του είδους η προσφορά μού αρέσει, αλλά και η ανάπτυξη των πραγμάτων ταυτόχρονα και να προάγεις την κοινωνία. Πάντα πίστευα βαθιά μέσα μου ότι μου ταιριάζει, ότι δεν ήταν μόνος ένας δρόμος μου. Είμαι εναντίον της διαπλοκής, είμαι ένας άνθρωπος χορτάτος κι έχω ένα όνειρο, θέλω να κάνω τον πρότυπο δήμο της Ελλάδας. Θέλω μόλις πατάνε τα όρια του δήμου να λένε “τι ωραία που γύρισα στο Χαλάνδρι μου!”. Δεν θέλω να δώσω συγχωροχάρτι σε ανθρώπους που αγαπώ ή εκτιμώ και είναι δίπλα μου όταν έχουν κάνει μία παρανομία ή κάτι ενάντια στις ηθικές μου αρχές».

Τέλος, ο ηθοποιός δήλωσε ότι μεγαλώνοντας πήρε τα μαθήματα που έπρεπε να πάρει λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Επί πολλά χρόνια ήμουν ένας ανήσυχος άνθρωπος γιατί ήμουν ανασφαλής. Ο χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος. Μου έφερε τη μεγάλη Ανάσταση σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, γιατί εγώ ήμουν έτοιμος γι’ αυτό».

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;