Νίκη Κεραμέως: «Μπαίνει οριζοντίως η ψηφιακή διάσταση στην εκπαίδευση»
Η Νίκη Κεραμέως για τιας σαρωτικές αλλαγές που έρχονται σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης στην χώρα μας.

Σήμερα Τετάρτη (9/2) η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ 100,3.

Μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην αναβάθμιση και τις αλλαγές που έρχονται στα σχολεία. Ειδικότερα, η Νίκη Κεραμέως  ξεκίνησε εξηγώντας πώς η διδακτέα ύλη πλέον θα συνδέεται με podcasts και qr code μέσω των οποίων οι μαθητές και οι μαθήτριες θα μπορούν να κάνουν πιο ενδιαφέρον μάθημα.

«Αλλάζει η ύλη στο σχολείο από το νηπιαγωγείο έως το λύκειο και αλλάζουν και τα βιβλία. Τι αλλάζει; Αλλάζει το τι διδάσκεται. Το περιεχόμενο γίνεται διεπιστημονικό και διαθεματικό. Για να σας το πως με ένα παράδειγμα στην φιλοσοφία μπαίνει η βιοηθική. Αλλάζει το πώς διδάσκεται, δηλαδή γίνεται πολύ πιο βιωματική η διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά η Νίκη Κεραμέως.

Έπειτα, δήλωσε ότι «μπαίνει οριζοντίως η ψηφιακή διάσταση στην εκπαίδευση» χαρακτηρίζοντας το εγχείρημα ως έναν «ψηφιακό ωκεανό», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο θα μπουν τα ψηφιακά εργαλεία και τα μέσα στα σχολεία.

Η ίδια δήλωσε ότι στα μισά σχολεία έχουν ήδη μπει οπτικές ίνες σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για ταχύτερο ίντερνετ, ενώ αναφέρθηκε και στο Ταμείο Ανάκαμψης μέσω του οποίου έχουν παραγγελθεί ήδη διαδραστικοί πίνακες.

Επιπλέον, η Νίκη Κεραμέως ρωτήθηκε για τα ΕΠΑΛ και την μέριμνα που υπάρχει για τα βελτιωθεί η κατάσταση που επικρατεί με στοιχεία που συχνά έχουν και εγκληματική δράση.

«Σε όλα τα σχολεία έχουμε δώσει πολύ μεγαλύτερη έμφαση σε ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Πάνω από 2.000 ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί βρίσκονται στα σχολεία προκειμένου να βοηθήσουν τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, τα μέλη της οικογένειας με οποιαδήποτε περιστατικά, με οποιαδήποτε ανησυχίες και προβληματισμούς μπορεί να έχουν», δήλωσε η Νίκη Κεραμέως.

Επιπλέον, η Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στον σύμβουλο σχολικής ζωής, ο οποίος είναι ουσιαστικά ένας εκπαιδευτικός που έχει την άμεση επαφή με τους μαθητές. Είναι η πρώτη επαφή που θα έχει ένας μαθητής σε περίπτωση που θέλει να εκμυστηρευτεί κάτι, να εκφράσει έναν προβληματισμό, να μεταφέρει μία πληροφορία.

Πηγή κεντρικής εικόνας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;