Η Taylor Swift γίνεται μάθημα σε Πανεπιστήμιο
Μία από τις μεγαλύτερες σταρ της μουσικής βιομηχανίας, η Taylor Swift, θα διδάσκεται, πλέον, ως μάθημα στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Μία από τις μεγαλύτερες σταρ της μουσικής βιομηχανίας είναι η Taylor Swift. Η 31χρονη καλλιτέχνης έχει γράψει τη δική της ιστορία μέσα από τα τραγούδια της, τους στίχους της, αλλά και το επιχειρηματικό της δαιμόνιο. Έτσι, το Ινστιτούτο Clive Davis του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης ετοιμάζεται να παρουσιάσει το πρώτο του μάθημα για την σούπερ σταρ.

Το εν λόγω σεμινάριο ξεκίνησε στις 26 Ιανουαρίου και θα συνεχιστεί έως τις 9 Μαρτίου.

Το σεμινάριο για την Taylor Swift διδάσκεται από τη Brittany Spanos, δημοσιογράφο του Rolling Stone. Το μάθημα θα καλύψει την εξέλιξη της Swift ως δημιουργικής μουσικής επιχειρηματία, την κληρονομιά των τραγουδοποιών της pop και της country, τις συζητήσεις για τη νεολαία και την κοριτσίστικη ηλικία και την πολιτική του φύλου στη σύγχρονη pop μουσική, σύμφωνα με εκπρόσωπο του προγράμματος. Ο ίδιος εκπρόσωπος του προγράμματος σημείωσε ότι το μάθημα έχει μεγάλη λίστα αναμονής, ενώ, η ίδια η Swift έχει προσκληθεί να μιλήσει στην τάξη, αν και η κατάσταση αυτού του αιτήματος είναι ακόμη σε εκκρεμότητα.

Με πρόεδρο τον βετεράνο μουσικό συγγραφέα και μουσικό Jason King, το Davis Institute έχει συμπεριλάβει μαθήματα που διδάσκονται από τους Questlove, τον συγγραφέα του «Dilla Time» Dan Charnas, τον Q-Tip, τον θρυλικό παραγωγό Bob Power και πολλούς άλλους.

Η περιγραφή του μαθήματος αναφέρει τα εξής:

«Αυτό το μάθημα προτείνει να μιλήσει τόσο την απήχηση όσο και την απέχθεια για την Taylor Swift μέσα από προσεκτικές αναγνώσεις της μουσικής της και του δημόσιου λόγου της, καθώς σχετίζεται με τη δική της ανάπτυξη ως καλλιτέχνη και διασημότητα. Μέσα από αναγνώσεις, διαλέξεις και πολλά άλλα, το σεμινάριο εμβαθύνει σε αναλύσεις της κουλτούρας και της πολιτικής της εφηβικής ηλικίας στην pop μουσική, το fandom, τις σπουδές μέσων ενημέρωσης, τη λευκότητα και τη δύναμη, καθώς σχετίζεται με την εικόνα της δημοφιλούς pop σταρ και τις εικόνες εκείνων που την έχουν προηγηθεί και τη διαδέχονται. Θα εξετάσουμε, επίσης, θέματα όπως τα πνευματικά δικαιώματα και η ιδιοκτησία, ο αμερικανικός εθνικισμός και ο συνεχής αντίκτυπος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη βιομηχανία της pop μουσικής.

Στόχοι του μαθήματος:

  • Οι μαθητές θα αναπτύξουν κατανόηση και εκτίμηση για την Taylor Swift ως δημιουργική επιχειρηματία μουσικής. Οι μαθητές θα μάθουν να αποδομούν τον τρόπο με τον οποίο η δημιουργικότητά της και η σύνθεση των τραγουδιών της έχουν μια διαρκή παρουσία σε μια ταχέως εξελισσόμενη μουσική βιομηχανία.
  • Οι μαθητές θα μάθουν για την κληρονομιά των τραγουδοποιών της pop και της xountry που έχουν επηρεάσει την Swift καθώς και για τις συζητήσεις γύρω από τα νεαρά ινδάλματα στην ιστορία της pop μουσικής.
  • Οι μαθητές θα κατανοήσουν πώς οι συζητήσεις για τη νεολαία και την κοριτσίστικη ηλικία συχνά αξιοποιούνται στα μέσα ενημέρωσης και τη μουσική βιομηχανία.
  • Οι μαθητές θα μάθουν για την πολιτική του φύλου και της φυλής στη σύγχρονη pop μουσική και θα ανακρίνουν τη λευκότητα καθώς σχετίζεται με την πολιτική, τη σύνθεση τραγουδιών, την κοσμοθεωρία και τις αλληλεπιδράσεις της Swift με τον ευρύτερο πολιτιστικό κόσμο γύρω της.
  • Οι μαθητές θα αναπτύξουν μεγαλύτερη πολυπλοκότητα στην καλλιτεχνική τους εκτίμηση, την κριτική σκέψη, την έρευνα και τις δεξιότητες γραφής»

Ο Κινγκ λέει στο Variety:

«Για μένα, το σεμινάριο δεν ήταν παράξενο όταν η Brittany το πρότεινε για πρώτη φορά. Είμαι θαυμαστής της Taylor, αλλά καταλαβαίνω επίσης πώς να την διαμορφώσει πολιτιστικά και να κάνει τους μαθητές να σκεφτούν πιο βαθιά για εκείνη και τη μουσική της μέσα από το πρίσμα του φύλου, του φεμινισμού, της φυλής και της τάξης και άλλων κατηγοριών που σχετίζονται με την ταυτότητα και αυτή τη βαθύτερη σκέψη είναι βασικοί στόχοι του προγράμματος. Η Spanos είναι, επίσης, απόφοιτος του NYU και πρώην μαθήτριά μου και την έχω παρακολουθήσει να ανεβαίνει ως δημοσιογράφος και ως άνθρωπος και είμαι τόσο ενθουσιασμένος που την φέρνω για αυτό το σεμινάριο.»

Η Spanos από την πλευρά της, προσθέτει:

«Η διδασκαλία ενός μαθήματος στο Clive Davis ήταν ένα όνειρό μου από τότε που παρακολούθησα μαθήματα στο NYU ως φοιτήτρια. Παρακολούθησα αρκετά από τα μαθήματα της Ηχογραφημένης Μουσικής στο πρόγραμμα ενώ ήμουν προπτυχιακός και ήταν θεμελιώδεις για τη δουλειά μου ως μουσικός δημοσιογράφος. Καλύπτω την Taylor Swift από τότε που ξεκίνησα τη συγγραφική μου καριέρα πριν από μια δεκαετία και είμαι σούπερ θαυμάστριά της για ακόμη περισσότερα χρόνια. Είναι μεγάλη μου τιμή που μπορώ να μοιραστώ την τεχνογνωσία μου ως Swiftie με μια ομάδα μαθητών. Ελπίζω να τους βοηθήσω να ξανασκεφτούν το πώς ασχολούνται και σκέφτονται για ένα πρόσωπο που είναι από τα μεγαλύτερα και μερικές φορές πιο διχαστικά αστέρια του κόσμου, με τον ίδιο τρόπο που έκαναν για μένα καθηγητές του Clive για δημιουργούς όπως ο Jason King, η Vivien Goldman και ο Joe Levy όταν παρακολούθησα τα μαθήματά τους.»

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;