Με καθίζηση απειλείται γειτονιά στον Νέο Βουτζά
Ένα σπίτι «χαμήλωσε» κατά τρία μέτρα στον Νέο Βουτζά.

Μετά της καταστροφικές πυρκαγιές στον Νέο Βουτζά έχουν δημιουργηθεί αρκετά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι και η υποχώρηση του εδάφους σε κάθε βροχή. Ενώ, ένα τελευταίο περιστατικό που σημειώθηκε δείχνει ένα σπίτι που «χαμήλωσε» κατά τρία μέτρα.

Συνολικά τρία σπίτια απειλούνται από το να τα καταπιεί το ρέμα, μετά τις τελευταίες βροχές, στην περιοχή του Νέου Βουτζά, καθώς η καθίζηση που αρχικά ήταν 30 πόντοι, έγινε τρία μέτρα. Η περιοχή είχε δέντρα και μετά τις φωτιές με κάθε βροχή σημειώνονταν καθιζήσεις.

Όπως αναφέρει το ertnews.gr, τα σπίτια που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο, δεν κατοικούνται πια, παρότι είναι κατασκευής 20ετίας το πρώτο σπίτι και νεότερα τα άλλα δύο.

Όπως σημειώνεται, πρόκειται για γεωλογικό φαινόμενο στην περιοχή, όπου από παλιά υπάρχει και το ρέμα του Νταού. Δεν αποκλείεται να επεκταθεί και να κινδυνεύσουν και άλλα σπίτια.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, δήλωσε ότι διολισθαίνει ένα υπόστρωμα του εδάφους, ενώ ειδικοί γεωτέχνες θα διαπιστώσουν σήμερα το βάθος που εξελίσσεται αυτή η διαδικασία. Επίσης, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι επί επταετίας μοιράστηκαν στην περιοχή οικόπεδα χωρίς γεωλογικές μελέτες, αλλά και πως ο Δήμος προσφέρθηκε να βοηθήσει τους κατοίκους των συγκεκριμένων οικιών, αλλά οι απομακρυνθέντες είχαν εναλλακτικές λύσεις στέγασης.

Σε πρώτη φάση τέσσερα σπίτια έχουν πρόβλημα. Ειδικοί γεωλόγοι θα διαπιστώσουν αν το γεωλογικό φαινόμενο μπορεί να επεκταθεί.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;