Αυτό είναι (μόλις) το δεύτερο τραγούδι από animation ταινία που φτάνει στην κορυφή του Billboard Hot 100
Και το δεύτερο τραγούδι από ταινία της Disney.

Οι ταινίες animation, καθώς και οι ταινίες της Disney, έχουν πολλά τραγούδια που γίνονται μεγάλες επιτυχίες και (με έναν μαγικό τρόπο) χαράσσονται για πάντα στο μυαλό μας. Αυτό που δε γνωρίζαμε, όμως, είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα τραγούδια που ξέρεις απέξω και ανακατωτά, δεν έχουν φτάσει ποτέ στην κορυφή των μουσικών τσαρτ. Μόνο ένα το έχει καταφέρει (και, λυπάμαι, αλλά δεν είναι το “Let It Go” από την ταινία Frozen). Τώρα, ένα ακόμα τραγούδι από ταινία κινουμένων σχεδίων και, μάλιστα, της Disney καταφέρει να φτάσει στην κορυφή του Billboard Hot 100.

Πρόκειται για το τραγούδι “We Don’t Talk About Bruno”(Δεν Μιλάμε για τον Μπρούνο) από τη νέα ταινία της Disney, Encanto. Η ταινία έχει κυκλοφορήσει εδώ και λίγο καιρό στις κινηματογραφικές αίθουσες, όμως, η πρεμιέρα της στο Disney+ φαίνεται να είναι αυτή που την απογείωσε.

Το τραγούδι, που το ερμηνεύει όλο το καστ που αποτελείται από τους Carolina Gaitán, Mauro Castillo, Adassa, Rhenzy Feliz, Diane Guerrero, Stephanie Beatriz, κατάφερε να ανέβει από τη δεύτερη θέση του Hot 100 στο Νο. 1. Έτσι, έγινε μόλις το δεύτερο Νο. 1 από ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Disney’s Encanto (@encantomovie)

Το “We Don’t Talk About Bruno” σηματοδοτεί επίσης το πρώτο No. 1 του Billboard Hot 100 για τον μοναδικό δημιουργό του τραγουδιού, Lin-Manuel Miranda. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης (και, πλέον, σκηνοθέτης με το “tick, tick… Boom!”) και ο Mike Elizondo, που είναι συμπαραγωγοί του τραγουδιού, κατάφεραν να κάνουν το πρώτο και το δεύτερο ταξίδι τους στο Νο. 1, αντίστοιχα, σε αυτούς τους ρόλους.

Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για το “Bruno”, που γίνεται το 1.133ο Νο. 1 του Hot 100 στα 63 χρόνια ιστορίας του chart.

Streams, airplay και πωλήσεις: Το «Bruno» συγκέντρωσε 34,9 εκατομμύρια streams στις ΗΠΑ (αύξηση 8 τοις εκατό) και 1,5 εκατομμύρια εμφανίσεις κοινού στο ραδιόφωνο (αύξηση 239 τοις εκατό) και πούλησε 12.300 λήψεις (αύξηση 32 τοις εκατό, υποβοηθούμενη από την έκπτωση 69 λεπτών στο μουσικό κατάστημα των iTunes, κάτι που έδωσε στο τραγούδι και το κορυφαίο βραβείο Sales Gainer του Hot 100) την εβδομάδα παρακολούθησης 21-27 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα δεδομένα MRC.

Το κομμάτι βρίσκεται στην κορυφή του τσαρτ των Streaming Songs για τέταρτη εβδομάδα και κατατάσσεται στο Νο. 3 στις πωλήσεις ψηφιακών τραγουδιών, μια εβδομάδα αφότου έφτασε στην κορυφή.

Το “Bruno” κυβερνά το Hot 100 την πέμπτη του εβδομάδα στο chart, αφού έκανε το ντεμπούτο του στο Νο. 50.

Το “World” συναντάει το “Bruno”: Το «Bruno» γίνεται μόλις το δεύτερο No. 1 στο Hot 100 από μια ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney. Ακολουθεί το θέμα Aladdin των Peabo Bryson και Regina Belle «A Whole New World», το οποίο βρέθηκε στην κορυφή του chart στις 6 Μαρτίου 1993.

Το «Bruno» κυκλοφόρησε από τη Walt Disney Records, ενώ το «World» κυκλοφόρησε από ην Columbia Records.

Κυριαρχία της Disney: Το «Bruno» σηματοδοτεί το πρώτο No. 1 στο Billboard Hot 100 της Walt Disney Records. (Η δισκογραφική εταιρία δημιουργήθηκε το 1956, δηλαδή λίγο πριν ξεκινήσει το Hot 100 το 1958.)

Πριν από το “Bruno”, ένα άλλο τραγούδι αντιπροσώπευε την υψηλότερη κατάταξη της Walt Disney Records στα Hot 100 (και, όχι, πάλι δεν ήταν το “Let It Go”). Πρόκειται για “Breaking Free”, των Zac Efron, Andrew Seeley και Vanessa Anne Hudgens, από το High School Musical, που έφτασε στο Νο. 4 στις 11 Φεβρουαρίου, 2006. Η εταιρεία έφτασε, επίσης, στην πρώτη πεντάδα με το “Let It Go” της Idina Menzel από το Frozen το 2014 (αν και τόσο που το είχαμε ακούσει θεωρούσαμε πως είχε φτάσει στο Νο. 1).

Πρόσφατα σε συνέντευξή του στο Billboard ο πρόεδρος του Disney Music Group, Ken Bunt, δήλωσε:

«Η κυκλοφορία του [Encanto] ξεκίνησε με μια φανταστική ταινία, απίστευτη μουσική και μια δυνατή εκστρατεία μάρκετινγκ.»

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ένας λόγος που πιστεύει ότι ο «Bruno», συγκεκριμένα, έχει συνδεθεί είναι ότι:

«Περιλαμβάνει ολόκληρο το Family Madrigal, το οποίο αντανακλά τη δυναμική τόσων πολλών οικογενειών.»

Soundtrack και τραγούδι και τα δύο Νο. 1: Καθώς το “Bruno” στέφθηκε ο βασιλιάς του Hot 100 για αυτή την εβδομάδα, το άλμπουμ από το οποίο προέρχεται, δηλαδή, το soundtrack του Encanto, βρίσκεται στην κορυφή του τσαρτ των άλμπουμ του Billboard Hot 200 για τρίτη εβδομάδα. To soundtrack για αυτή την εβδομάδα παρουσίασε άνοδο 11 τοις εκατό σε 115.000 ισοδύναμες μονάδες άλμπουμ. Αυτό αποτελεί και το καλύτερο εβδομαδιαίο σύνολο του μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένα, το soundtrack του Aladdin, από το οποίο κυκλοφόρησε το “A Whole New World”, έφτασε στο Νο. 6 του Billboard 200, τον Φεβρουάριο του 1993. Έτσι, αυτή η εβδομάδα σηματοδοτεί την πρώτη εβδομάδα που ένα soundtrack σε ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney και ένα από τα τραγούδια βρίσκονται ταυτόχρονα στην κορυφή του Billboard Hot 200 και Hot 100, αντίστοιχα.

Μέχρι αυτή την εβδομάδα, κανένα soundtrack και κανένα αντίστοιχο τραγούδι δεν είχαν φτάσει ταυτόχρονα στο No. 1 των charts αφού το soundtrack της ταινίας “A Star Is Born” και το “Shallow” των Lady Gaga και Bradley Cooper έφτασαν στο No. 1 στα αντίστοιχα τσαρτς σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Πέρα, όμως, από την επιτυχία του “We Don’t Talk About Bruno”, επτά ακόμα κομμάτια από το soundtrack του Encanto, όλα γραμμένα αποκλειστικά από το Miranda και σε παραγωγή των Miranda και Elizondo, παρουσιάζονται στο Hot 100 της εβδομάδας αυτής. Τα τραγούδια αυτά και οι θέσεις τους είναι οι εξής:

No. 1, “We Don’t Talk About Bruno” Carolina Gaitán, Mauro Castillo, Adassa, Rhenzy Feliz, Diane Guerrero, Stephanie Beatriz & Encanto Cast
No. 9, “Surface Pressure” Jessica Darrow
No. 20, “The Family Madrigal” Beatriz, Olga Merediz & Encanto Cast
No. 27, “What Else Can I Do?” Guerrero & Beatriz
No. 36, “Dos Oruguitas” Sebastián Yatra
No. 48, “Waiting on a Miracle” Beatriz
No. 82, “All of You” Beatriz, Merediz, John Leguizamo, Adassa, Maluma & Encanto Cast

Λέτε να το δούμε να κερδίζει και το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού; Αν καταφέρει να νικήσει μεγάλα ονόματα όπως οι Billie Eilish, Beyonce και Ariana Grande…

Διάβασε επίσης:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
8'
0 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
8'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;