Ελληνικά Hoaxes: Διαψεύδουν τη Νίκη Κεραμέως για την Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής
Ελληνικά Hoaxes: Αναληθείς οι ισχυρισμοί της Υπουργού Παιδείας για τη χρηματοδότηση της Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής επί ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ελληνικά hoaxes, με ανάρτησή τους που έγινε σήμερα Δευτέρα (31/1), φαίνεται να διαψεύδουν τη δήλωση της Νίκης Κεραμέως σχετικά με την Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω δημοσίευση έρχεται μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα social media για τα βίντεο της Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής, στο πλαίσιο του μαθήματος της Σεξουαλικής Αγωγής που προστέθηκε φέτος στα σχολεία και είχαν την έγκριση του ΥΠΑΙΘ.

Οι απόψεις και οι θεωρίες των βίντεο κρίθηκαν αντιεπιστημονικές, ενώ ο σάλος που προκλήθηκε ανάγκασε το Υπουργείο Παιδείας να τα αποσύρει.

Ωστόσο, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αυτό όμως που πρέπει επίσης να διερευνηθεί είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταγγέλλει το πρόγραμμα της εταιρείας αυτής, επί της διακυβέρνησής του την χρηματοδοτούσε με ποσά άνω των 100.000 ευρώ…».

Παρ’ όλα αυτά, τα hoaxes διαψεύδουν τη συγκεκριμένη δήλωση της Νίκης Κεραμέως.

Η ανακοίνωσή τους:

Τι ισχύει:

Επικοινωνήσαμε με το γραφείο τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να μας δώσει διευκρινήσεις αναφορικά με τα έργα για τα οποία υποστηρίζουν ότι έλαβε χρηματοδότηση η εν λόγω εταιρεία την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Μας ενημέρωσαν ότι πρόκειται για δύο έργα, ένα στην Περιφέρεια Αττικής και ένα στο Δήμο Γλυφάδας, για τα οποία αναρτήθηκαν αποφάσεις το 2017 στη Διαύγεια.

Τα έγγραφα, όμως, στα οποία μας παρέπεμψε το Υπουργείο κι ανέφερε ότι αποδεικνύουν τα λεγόμενά τους, δεν αποτελούν αποφάσεις χρηματοδότησης, αλλά αποφάσεις “Ολοκλήρωσης Πράξης” σε προγράμματα που είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013. Αποτελούν, δηλαδή, διαπιστωτικές διοικητικές πράξεις που επικυρώνουν ότι τα προγράμματα ολοκληρώθηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και στις οποίες αναγράφεται το τελικό ποσό που έλαβε ο φορέας υλοποίησής τους.

Συγκεκριμένα, η πρώτη “Ολοκλήρωση Πράξης” με ημερομηνία 20/3/2017 αφορά το πρόγραμμα με τίτλο “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ“.

Πηγή εικόνας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;