Δημήτρης Κουτσούμπας: Viral στο Twitter με το
Δημήτρης Κουτσούμπας: "Και καλά αυτός πώς τον λένε, αυτός ο ξένος ιστορικός, ο ιστοριοδίφης, τον ξεχνάω εγώ, Παπαρατσένκο;"

Στο στόχαστρο του Δημήτρη Κουτσούμπα βρέθηκε χθες ο καθηγητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο John HopkinsΣεργκέι Ραντσένκο που ανάρτησε τέσσερα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα από τα Ρωσικά Κρατικά Αρχεία που αφορούν την στήριξη του ΚΚΕ από την ΕΣΣΔ, αλλά και τον ρόλο του ΚΚΕ στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της ομιλίας του χθες στην Βουλή, ουσιαστικά χαρακτήρισε αερολογίες, κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομα του καθηγητή, λέγοντας: «Και καλά αυτός πως τον λένε, αυτός ο ξένος ιστορικός, ο ιστοριοδίφης, τον ξεχνάω εγώ, Παπαρατσένκο; Κάπως έτσι. Παπάρα-τσένκο. Αλλά καλά αυτός, αλλά οι εγχώριοι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, δεν ήξεραν δεν ρώταγαν. Τώρα φταίω εγώ να πω που τα βρήκατε αυτά τα φυντάνια».

Η ατάκα, αλλά και το στιλ του είχαν ως αποτέλεσμα την αποθέωσή του στα Social Media και ειδικά στο Twitter όπου το Παπαρατσένκο ήταν πρώτο trend μέχρι σήμερα το πρωί (31/1).

 

 

Η απάντηση του Σεργκέι Ρατσένκο

Ο καθηγητής ιστορίας εξέφρασε την ενόχλησή του σε μια σειρά από tweets. Συγκεκριμένα, έγραψε πως αρχικά γέλασε με το λογοπαίγνιο του Δημήτρη Κουτσούμπα, ωστόσο ενοχλήθηκε όταν είδε το hashtag να “τρεντάρει”, θεωρώντας πως όλο αυτό ήταν ενορχηστρωμένο.

Ο ιστορικός ανέφερε πως χρησιμοποιεί πολλές φορές έγγραφα στις αναρτήσεις του στο Twitter ενώ σημειώνει πως το γεγονός πως δημοσίευσε έγγραφα που εξετάζουν τις σχέσεις του ΚΚΕ με την ΕΣΣΔ την περίοδο του εμφυλίου, έχει να κάνει καθαρά με την ιστορική του έρευνα και όχι με τις πολιτικές του πεποιθήσεις. “Η έρευνά μου είναι φυσιολογική. Το μη φυσιολογικό είναι να επιτίθεται ο αρχηγός ενός ελληνικού πολιτικού κόμματος σε έναν ιστορικό ad hominem, χρησιμοποιώντας υποτιμητικούς όρους. Είναι απρεπές, αν όχι ντροπιαστικό. Θα πρότεινα στον κ. Κουτσούμπα, που φαίνεται πως ενδιαφέρεται τόσο θερμά για τα αρχειακά έγγραφα, να διαβάσει περισσότερα από αυτά“, προσθέτει στις αναρτήσεις του ο ίδιος.

Διαβάζοντας περισσότερο, θα σχηματίσει μια πιο λεπτομερή αντίληψη για την ιστορία, που είναι ίσως λιγότερο πολιτικοποιημένη αλλά περισσότερο σύμφωνη με τα γεγονότα“, αναφέρει ο Σεργκέι Ρατσένκο, και καταλήγει λέγοντας, “μην επιτίθεστε στους ιστορικούς. Είμαστε εδώ για το καλό όλων“.

Πηγή Φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;