Φάλαινα - Άλιμος: Προσπάθειες διάσωσης του ενδημικού κήτους - Τι λένε οι ειδικοί [Φωτογραφίες και Βίντεο]
Φάλαινα: Οι πιθανότητες να ζήσει, δυστυχώς, δεν είναι αρκετές.

Μία μικρή φάλαινα φυσητήρας, η οποία πιθανόν είναι τραυματισμένη, εξόκειλε στην παραλία Εδέμ του Αλίμου. Στο σημείο έχουν μεταβεί στελέχη του Λιμενικού Σώματος, σκάφος του Λιμενικού και δύτες, ενώ αναμένονται και στελέχη του ερευνητικού κέντρου διάσωσης κητωδών ΑΡΙΩΝ προκειμένου να μπορέσουν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στο άτυχο ζώο.

Το ακίνδυνο θηλαστικό πιθανόν έχασε τον προσανατολισμό του και βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο.

Το Λιμενικό και ειδική ομάδα έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να σωθεί το κήτος που εξόκειλε στην παραλία του Αλίμου. Υπενθυμίζεται πως το ίδιο ζώο είχε εντοπιστεί αρχικά την Πέμπτη στα λιμανάκια Βουλιαγμένης.

Ωστόσο, πλέον οι ειδικοί εκτιμούν ότι το κήτος δύσκολα θα τα καταφέρει. Ο κ. Φραντζής επιστημονικός διευθυντής του ινστιτούτου κητολογικών ερευνών «Πέλαγος» μίλησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ 1, λέγοντας πως οι πιθανότητες το κήτος που εντοπίστηκε στον Άλιμο να τα καταφέρει είναι μικρές…

Ο κ. Φραντζής εξήγησε ότι πρόκειται για προστατευόμενο είδος που ονομάζεται «ζιφιός» και ζει χιλιάδες χρόνια στα ελληνικά νερά. Διευκρίνισε πως δεν είναι φάλαινα, αλλά κητοειδές.

Σύμφωνα με τον κ. Φραντζή μάλλον το ζώο ζει τις τελευταίες ώρες του, καθώς ενδεχομένως να έχει σακούλες στο στομάχι του και να μην έχει φάει για μήνες.

Γιώργος Αμυράς: Τα πράγματα δεν είναι καλά

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς βρίσκεται από το πρωί στο σημείο. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε πως: «Το ζώο αυτή τη στιγμή υποφέρει. Του πήραμε αίμα και περιμένουμε τις εξετάσεις για να  δούμε τι συμβαίνει. Τα πράγματα δεν είναι καλά, σίγουρα υπάρχει πρόβλημα».

Πηγή φωτογραφιών: Intime

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
FT
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
FT
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
ΤΕΛ
66 - 104
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
3'
70 - 58
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;