Σκόπια: Γνωρίστε το Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων
To Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων περιγράφει με παραστατικό τρόπο την μεταφορά 7.148 Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μουσεία, αυτό της “Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων” στα Σκόπια, περιγράφει με παραστατικό και συγκλονιστικό τρόπο την μεταφορά 7.148 Εβραίων της χώρας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Merih Yurtkuran (@sandymerih)


Το “Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων” ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2005, στην εβραϊκή συνοικία που έσφυζε από ζωή πριν τον διωγμό των Εβραίων από την πόλη.

Εγκαινιάστηκε στις 10 Μαρτίου 2011, 68 χρόνια μετά το ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους Γερμανούς και τα Βουλγαρικά στρατεύματα και την εξόντωσή τους στην Τρέμπλινκα. Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το 98% των Εβραίων της πόλης των Σκοπίων εξοντώθηκε.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michael Cavanaugh (@michael.cavanaugh.102)

Τρεις μέρες μετά τα εγκαίνια, το μουσείο επισκέφθηκαν πάνω από 3.000 άνθρωποι. Στην είσοδο, ένα άγαλμα από μπρούτζο αναπαριστά ένα αγόρι και ένα κορίτσι να αγκαλιάζουν τα ρούχα των γονιών και συγγενών, τα μοναδικά που διασώθηκαν μαζί με τα άδεια παπούτσια και τις βαλίτσες από το ταξίδι χωρίς επιστροφή στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Οι σκάλες προς τον πρώτο όροφο του μουσείου καταγράφουν το χρονικό των ταξιδιού των Εβραίων σε όλη την Ευρώπη.

“Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων”: Από τους διωγμούς στο Ολοκαύτωμα

Η ιστορία ξεκινάει από τους πρώτους διωγμούς και καταλήγει στο Ολοκαύτωμα. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι πιο κοντά στην εποχή μας, οι μαρτυρίες περισσότερες, ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρώπης που οι Εβραίοι διώχθηκαν, θανατώθηκαν και εξοντώθηκαν. Ένας χάρτης δείχνει την πορεία και περιγράφει, παρουσιάζοντας ήθη και έθιμα, την εξάπλωση και τον τρόπο ζωής των Εβραίων των Βαλκανίων.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ellen Grønlid (@ellengronlid)

Πλησιάζοντας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι αίθουσες γεμίζουν με σβάστικες, σπασμένες προσόψεις καταστημάτων, οικιών και γίνονται ανατριχιαστικές. Περνώντας σκοτεινά τούνελ και διαδρόμους, ο επισκέπτης μπαίνει σε ένα βαγόνι από αυτά που μετέφεραν τους Εβραίους προς τον θάνατο.

Η αίθουσα Τρέμπλινκα δείχνει σκληρές αλλά καθόλα πραγματικές εικόνες. Στο τέλος της περιήγησης, οι αίθουσες φωτίζονται και πάλι, ο πόλεμος τελειώνει και οι επιζώντες Εβραίοι επιστρέφουν στα σπίτια τους. Αρκετοί βρίσκουν τα μαγαζιά και τα σπίτια τους λεηλατημένα και αποφασίζουν να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ, ενώ είναι και κάποιοι που επιστρέφουν και παραμένουν στα Σκόπια.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Keijo Lahtinen (@keketlah)

Διαβάστε ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
84'
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
83'
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
5'
59 - 90
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
10'
57 - 51
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;