Λήξη συναγερμού στο Παγκράτι: Δεν υπάρχει κίνδυνος έκρηξης - Βρέθηκε η αιτία της διαρροής
Επιδιορθώνεται η βλάβη στον δρόμο στη διασταύρωση των οδών Πύρρου και Αινείου, στο Παγκράτι.

Τέλος ο πανικός στο Παγκράτι. Η αιτία της διαρροής αερίου βρέθηκε κι αυτή τη στιγμή βρίσκονται εν εξελίξει οι διαδικασίες επισκευής των βλαβών που προκάλεσαν την διαρροή, στη διασταύρωση των οδών Πύρρου και Αινείου.

Αυτή τη στιγμή στο σημείο βρίσκονται συνεργεία της ΕΥΔΑΠ και της Εταιρείας Διαχείρισης Αερίου προκειμένου να επισκευάσουν την βλάβη και να μπορέσουν να επιστρέψουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους.

Η διαρροή σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική και την Αστυνομία που έσπευσαν στο σημείο και προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση πολυκατοικιών και απομάκρυνση πολιτών από το σημείο. Επίσης, έγινε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Φιλολάου στο ύψος της οδού Φρύνης και στην οδό Ιλιάδος από το ύψος τους οδού Φρύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν ένας αγωγός της ΕΥΔΑΠ εμφάνισε διαρροή η οποία, λόγω πίεσης, προκάλεσε οπή στον αγωγό αερίου της περιοχής. Μια κάτοικος της περιοχής είδε στο πεζοδρόμιο να αναβλύζει νερό από το οποίο έβγαιναν μπουρμπουλήθρες ενώ υπήρχε και έντονη οσμή στο σημείο. Η ίδια κάλεσε τις αρχές οι οποίες μετέβησαν στο σημείο.

Στο σημείο έχει μεταβεί και ο γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για το πρόβλημα και να συντονίσει τις ενέργειες για την παροχή κάθε βοήθειας προς τους κατοίκους που ξεσπιτώθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί από την Πολιτική Προστασία ένα λεωφορείο για να βολευτούν προσωρινά οι άνθρωποι και να μην κάθονται στο κρύο, μέχρι να δοθεί η άδεια να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Εταιρεία Διανομής Αερίου, επρόκειτο για ένα περιστατικό ρουτίνας το οποίο δεν προκαλεί ανησυχία για τις πολυκατοικίες στο σημείο.

Τα αρμόδια συνεργεία ενεργούν στην περιοχή αυτή τη στιγμή και εκτιμούν πως μέσα στις επόμενες ώρες θα έχει αποκατασταθεί η βλάβη, την οποία χαρακτήρισαν περίπτωση ρουτίνας.

Πηγή φωτογραφιών: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;