Κινηματογράφος: Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα (27/1 - 2/2)
Κινηματογράφος: Οι ταινίες που θα δούμε στη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα (27/1 - 2/2).

Μία νέα κινηματογραφική εβδομάδα είναι εδώ και μάλιστα η τελευταία για τον Ιανουάριο 2022. Αυτή η εβδομάδα δεν μας φέρνει πολλές ταινίες από άποψη ποσότητας, αλλά σίγουρα φέρνει ταινίες “δυνατές” από άποψη ποιότητας. Αρχικά, θα απολαύσουμε το Belfast που “κέρδισε” το κοινό στο Φεστιβάλ Καννών και, παράλληλα, θεωρείται φαβορί στην “κούρσα” των φετινών Όσκαρ 2022.

Επιπλέον, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τη συνέχεια του ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Αυγή», η οποία σε αντίθεση με την πρώτη ταινία γυρίστηκε στον απόηχο της καταδίκης της Χρυσής Αυγής. Φυσικά, όλα αυτά θα συμβούν αν σταματήσει η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που έχει “ακινητοποιήσει” πολλές περιοχές της χώρας και ειδικά στην Αθήνα. Όσο η κακοκαιρία καλά κρατεί, πολλοί κινηματογράφοι αναγκάζονται να παραμείνουν κλειστοί.

Παρ’ όλα αυτά αν όλα πάνε καλά (κάτι που ευχόμαστε) από την προσεχή Πέμπτη (27/1) ως και την επόμενη Τετάρτη (2/2) οι κινηματογράφοι θα παίζουν αυτές τις 3 ταινίες. Πάμε να τις δούμε;

1. Belfast

Υπόθεση: Σε σενάριο και σκηνοθεσία του υποψήφιου για Όσκαρ, Κένεθ Μπράνα, το Belfast είναι μια μια οδυνηρή ιστορία αγάπης, γέλιου και απώλειας στην παιδική ηλικία ενός αγοριού, εν μέσω της μουσικής έκρηξης και των κοινωνικών αναταραχών στα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Η ταινία απέσπασε το βραβείο του κοινού στο Φεστιβάλ του Τορόντο και είναι φαβορί στα επόμενα Όσκαρ 2022.

2. Χρυσή Αυγή: Υπόθεση Όλων Μας

Υπόθεση: Η συγκεκριμένη ταινία ντοκιμαντέρ αποτελεί τη συνέχεια του ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση» της Ανζελίκ Κουρούνη. Η σκηνοθέτρια με την ομάδα της εξετάζουν τις κοινωνικές συνέπειες που διαδέχθηκαν την καταδίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης όπως και τους τρόπους που νέες μορφές αντίστασης μπορούν αν βάλουν τέλος στην εξάπλωση της φασιστικής ιδεολογίας.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

3. Αζόρ: Ο Κώδικας του Τραπεζίτη

Υπόθεση:  Στην υπό δικτατορία Αργεντινή του 1980, ένας Ελβετός τραπεζικός εξαφανίζεται κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Όταν ο αντικαταστάτης του αναλαμβάνει να διερευνήσει ο ίδιος την υπόθεση, βυθίζεται σε ένα μυστήριο που εκτυλίσσεται πίσω από τις βαριές πόρτες μεγαλοαστικών γραφείων και τους πυκνούς κήπους των νεόπλουτων ευνοούμενων του καθεστώτος.

Έτσι θα έμοιαζε το «Αποκάλυψη Τώρα» αν, αντί της ζούγκλας του Βιετνάμ, ο Κόπολα επέλεγε ως πεδία δράσης αυστηρά λόμπι ξενοδοχείων, γιγαντιαίες πόρτες γραφείων και πισίνες για λίγους.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
-
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;