Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα του Δήμου Αθηναίων: Ξεκινάει ο 5ος κύκλος διαδικτυακών διαλέξεων
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το προσφερόμενο κύκλο διαλέξεων που προσφέρονται από τον Δήμο Αθηναίων.

Την Τετάρτη 02/02, 18:00-20:30, ακολουθεί ο 5ος κύκλος διαδικτυακών διαλέξεων για την εκπαίδευση, από το πρόγραμμα Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα του Δήμου Αθηναίων με θέμα: Η Εκτός Ύλης Παιδαγωγική | Ανοίγοντας διάλογο για όσα δε “χωράνε” στα βιβλία.

– Η σχολική ζωή και οι μαθησιακές εμπειρίες που δημιουργούνται μέσα σε αυτήν, πέρα από το διδακτικό υλικό των βιβλίων, διαμορφώνονται και επηρεάζονται από τη δυναμική των σχέσεων ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς αλλά και σε ομάδες αυτών εσωτερικά. Η δυναμική αυτή τείνει να είναι παραγωγική στα “κλασικά” θέματα του σχολείου, αλλά εξακολουθεί να επιδεικνύει μια δυστοκία στα “εκτός ύλης”. Η εκπαιδευτική κοινότητα χρειάζεται υποστήριξη, ώστε να σταθεί ισότιμα στα πολύπλοκα ζητήματα που θέτουν η πολυπολιτισμικότητα, οι συμπεριφορικές δεξιότητες, η σεξουαλικότητα, η ταυτότητα φύλου, τα στερεότυπα, οι εθισμοί και η παραβατικότητα, καθώς εμφανίζονται καθημερινά στις αίθουσες και στις σχολικές αυλές. Πόσο ενήμεροι και έτοιμοι είμαστε; Πώς μπορούμε σ’ ένα σχολικό περιβάλλον να δημιουργήσουμε χώρο για σωστή ενημέρωση και διάθεση για διάλογο; Πώς μπορούν τα “εκτός ύλης” θέματα να απενοχοποιηθούν; Μέσα σε ποιο πλαίσιο μπορούμε να κάνουμε τις σωστές ερωτήσεις, που μπορεί να μην έγιναν τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά είναι απαραίτητες προς την κατεύθυνση μιας διευρυμένης παιδαγωγικής που δημιουργεί προϋποθέσεις για μια κοινωνία συμπερίληψης και ελεύθερης έκφρασης;

– Μέσα από τον πέμπτο κύκλο διαλέξεων του Προγράμματος Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα στοχεύουμε να αναδείξουμε θέματα που μας “ξεβολεύουν”.

-Οι ομιλίες απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς όλων των βαθμίδων, αλλά και σε όλους όσους ενδιαφέρονται να διερευνήσουν όρια και περιοχές αυτονομίας, αντιστάσεις και πρωτοβουλίες, καθώς και καλές πρακτικές ενθάρρυνσης, πρόληψης και αυτενέργειας.

-Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη κατόπιν εγγραφής, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα απόδοσης Βεβαίωσης Συμμετοχής. Για την εγγραφή σας συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στον σύνδεσμο εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
-
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;