Προβληματισμός φοιτήτριας για την κακοκαιρία και τα πανεπιστήμια
Η επιστολή που έστειλε μία φοιτήτρια στο neolaia.gr

Εν όψει των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα αυτές τις μέρες, θα ήθελα να παραθέσω κάποιους από τους προβληματισμούς μου. Ο λόγος που παίρνω την απόφαση να κάνω κάτι τέτοιο είναι γιατί πιστεύω πως τριγύρω υπάρχουν κι’ άλλα άτομα που βιώνουν κάτι αντίστοιχο και ενδεχομένως ταλαιπωρούνται.

Τα ζητήματα που με απασχολούν είναι τα εξής: πανδημία, κακοκαιρία και οργάνωση ελληνικών πανεπιστημίων.

Και κάθομαι και αναρωτιέμαι, πως θα μετακινηθώ προς τη σχολή μου; Μένω εκτός πόλης όπου δεν περνάει κανένα απολύτως MMM με κατεύθυνση προς τη σχολή μου.

Η μόνη μου επιλογή αυτή τη στιγμή είναι να περπατήσω 40 λεπτά στους -2 για να εξεταστώ στο μάθημα, την ίδια στιγμή που τα αδέρφια μου παρακολουθούν τα μαθήματά τους μέσω webex.

Ο άλλος μου προβληματισμός είναι ο παρακάτω: Θα βρίσκομαι σε μία αίθουσα με αρκετά ακόμη άτομα, σε μία αίθουσα με ανοιχτά παράθυρα λόγω πανδημίας και χωρίς θέρμανση (αυτό εξάλλου γινόταν καθ’ όλη τη διάρκεια του εξαμήνου).

Ενδιαφέρθηκε κανείς αν είμαστε ή διαμένουμε με ευπαθείς ομάδες κάποιοι από εμάς; Ενδιαφέρθηκε κανείς για τα παιδιά που δεν μπορούν να ταξιδέψουν λόγω κακοκαιρίας από τις πόλεις τους προς την σχολή;

Πρύτανης ελληνικού Πανεπιστημίου απάντησε σε αυτά τα παιδιά πως έπρεπε να μην είχαν φύγει ή να ταξίδευαν νωρίτερα. Δυστυχώς αυτά τα παιδιά δεν προέβλεψαν αυτή την κακοκαιρία όταν πήγαν να δουν για λίγες μέρες τις οικογένειες τους. Ενώ παράλληλα καθηγητές έχουν το δικαίωμα, όπως φαίνεται (αλλιώς υποθέτω πως υπό άλλες συνθήκες κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε) να απουσιάζουν από το μάθημα χωρίς να ενημερώσουν και φοιτητές να περιμένουν μισή/ μία ώρα μήπως βρεθεί κάποιος να ενημερώσει ή μήπως ο καθηγητής τελικά έρθει.

Ποιος ενδιαφέρεται αν οι φοιτητές ξόδεψαν χρόνο ή/και χρήματα για να παραβρεθούν στο εν λόγω μάθημα;!

Και ξαφνικά στο πρόγραμμα εξεταστικής δίπλα από το εν λόγω μάθημα εμφανίζεται όνομα άλλου καθηγητή. Και αναρωτιούνται οι φοιτητές “Σίγουρα είναι το δικό μας μάθημα;” Δεν τον ξέρουμε αυτόν τον καθηγητή”.

Αλλά τελικά έτσι είναι δεν έχει γίνει κανένα λάθος. Το μάθημα θα εξεταστεί σε μία βδομάδα υπό όποιες συνθήκες, ακόμα και αν οι φοιτητές δεν γνωρίζουν ακόμα την ύλη ή έχουν αποκλειστεί σε μακρινές περιοχές λόγω χιονιά.

Είναι κρίμα να μπαίνουμε με κόπο σε μία σχολή γεμάτοι όνειρα και να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε επάξια στις υποχρεώσεις μας λόγω εξωτερικών παραγόντων.

Μερικές φορές όμως αυτά καλώς ή κακώς συμβαίνουν. Ας κάνει ο καθένας ό,τι καλύτερο μπορεί μέχρι εκεί που μπορεί, χωρίς άγχος για πράγματα που δεν μπορεί να ελέγξει.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;