Τα μουσεία στην Ολλανδία έγιναν κομμωτήρια & γυμναστήρια ως διαμαρτυρία στα «άδικα μέτρα» κατά του κορωνοϊού
Σε μία μοναδική διαμαρτυρία κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό πέρασαν τα μουσεία και τα θέατρα στην Ολλανδία, καθώς μετατράπηκαν σε γυμναστήρια, στούντιο ομορφιάς και κομμωτήρια.

Η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού έχει φέρει νέα μέτρα σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, στην Ολλανδία τα μέτρα είναι αρκετά αυστηρά με μουσεία και θέατρα να παραμένουν κλειστά, ενώ, αντίθετα κομμωτήρια, στούντιο ομορφιάς και γυμναστήρια παραμένουν ανοιχτά. Έτσι, είδαμε μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή διαμαρτυρία για τα “άδικα μέτρα” κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Μουσεία και θέατρα της Ολλανδίας μετατράπηκαν σε κομμωτήρια, στούντιο ομορφιάς και γυμναστήρια και λειτούργησαν. Αυτός ήταν ο τρόπος τους για να διαμαρτυρηθούν στα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Η διαμαρτυρία αυτή έρχεται μετά την απόφαση της κυβέρνησης να χαλαρώσει τους περιορισμούς σε κάποιες επιχειρήσεις, διατηρώντας κλειστά παρόλα τη χαλάρωση των μέτρων, τα μουσικά και θεατρικά θεάματα.

Αυτό πυροδότησε τη δημιουργική αντίδραση πολιτών και επαγγελματιών του χώρου που μετέτρεψαν τις αίθουσες μουσείων, θεάτρων και συναυλιακών χώρων σε στούντιο ομορφιάς.

Οι πολίτες της Ολλανδίας, λοιπόν, είχαν μία μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν το μανικιούρ τους, το κούρεμά τους, αλλά και τη γυμναστική τους με θέα έργα τέχνης, όπως τους πίνακες του Van Gogh. Το Frans Hals στο Χάαρλεμ λειτούργησε ως “γυμναστήριο”, ενώ στο μουσείο του Άμστερνταμ πραγματοποιήθηκαν μαθήματα γιόγκα.

Περίπου 50 επισκέπτες έγιναν δεκτοί στο Μέγαρο Μουσικής του Άμστερνταμ όπου οι κομμωτές ασχολούνταν με τα μαλλιά τους ενώ εκείνοι άκουγαν μαγεμένοι και δωρεάν την πρόβα της συμφωνικής ορχήστρας σε ένα επιβλητικό κτήριο 130 ετών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Art Content (@artcontentagency)

Μιλώντας για τα μέτρα της κυβέρνησης ο διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής, Simon Reinink, δήλωσε τα εξής:

“Δεν κατανοούμε και δεν υπάρχει λόγος γι’αυτό διότι όπως έχει δείξει η ιστορία τα τελευταία δύο χρόνια, είναι εξαιρετικά ασφαλές να πηγαίνει κανείς σε ένα κονσέρτο ή στο μουσείο. Στην πραγματικότητα, η διαχείριση πληθών είναι η δουλειά μας. Γνωρίζουμε πώς να διαχειριζόμαστε τα μεγάλα πλήθη και το έχουμε κάνει με μεγάλη ασφάλεια.”

Η διευθύντρια του μουσείου Van Gogh, Emilie Gordenker, ανέφερε τα εξής:

“Καταλαβαίνω πως η κυβέρνηση άνοιξε τα γυμναστήρια, όμως… πρέπει να υπάρχει και πνευματική γυμναστική και ένα μουσείο είναι το μέρος όπου οι άνθρωποι έρχονται ολοένα και πιο πολύ για να βρουν λίγο βάθος ή λόγο για τη ζωή τους.”

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Museumkaart (@museumkaart)

Η Gunay Uslu, αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, διεμήνυσε μέσω Twitter πως κατανοεί τη διαμαρτυρία, όμως επέστησε την προσοχή των πολιτών. Σε ανάρτησή της σημείωσε τα εξής:

“Ο πολιτιστικός τομέας προσελκύει την προσοχή για την κατάστασή του με ένα δημιουργικό τρόπο. Κατανοώ την έκκληση για βοήθεια και τους καλλιτέχνες που θέλουν να δείξουν όλα τα υπέροχα που έχουν να μας προσφέρουν. Όμως, το άνοιγμα της κοινωνίας πρέπει να γίνει βήμα βήμα. Ο Πολιτισμός βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα.”

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;