Ο viral σημαιοφόρος των Ολυμπιακών μάζεψε πάνω από 456.000 δολάρια για τους πληγέντες
Μια καμπάνια στο GoFundMe που διοργάνωσε o σημαιοφόρος των Ολυμπιακών Αγώνων της Τόνγκα, συγκέντρωσε πάνω από 456.000 δολάρια.

Μια καμπάνια στο GoFundMe που διοργάνωσε o viral σημαιοφόρος των Ολυμπιακών Αγώνων της Τόνγκα, Pita Taufatofua, συγκέντρωσε πάνω από 456.000 δολάρια μετά την τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη του Σαββάτου (16/1).

Γνωστός για το λαδωμένο στήθος του στις τελετές έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Taufatofua άνοιξε τον λογαριασμό, την περασμένη Δευτέρα (17/1) και τα κεφάλαια θα διατεθούν «σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», καθώς επίσης για επισκευές υποδομών, σχολείων και νοσοκομείων που υπέστησαν ζημιές.

«Όπως όλοι γνωρίζετε, ένα τεράστιο τσουνάμι που προκλήθηκε από μια ηφαιστειακή έκρηξη έχει καταστρέψει την Τόνγκα. Ζητάμε τις δωρεές σας για να βοηθήσουμε το νησί μας», αναφέρει η σελίδα. «Η βοήθεια και η υποστήριξή σας σε αυτήν την περίοδο ανάγκης εκτιμάται ιδιαίτερα», συμπληρώνει.

Περιγράφοντας την έκρηξη ως «καταστροφή χωρίς προηγούμενο», ο πρωθυπουργός της Τόνγκα πρόσθεσε ότι ένα «ηφαιστειακό μανιτάρι» έχει καλύψει τα περίπου 170 νησιά της χώρας, εκ των οποίων τα 36 κατοικούνται, επηρεάζοντας πληθυσμό άνω των 100.000 ατόμων.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pita Taufatofua (@pita_tofua)

Ποιος είναι ο σημαιοφόρος των Ολυμπιακών αγώνων της Τόνγκα

Αθλητής των ταεκβοντό και σκι, ο Taufatofua είπε την Τετάρτη (19/1) ότι δεν έχει ακόμη νέα από τον πατέρα του, κυβερνήτη του Haapai, ο οποίος βρισκόταν στο Tongatapu τη στιγμή της έκρηξης, προσθέτοντας ωστόσο ότι το σπίτι της οικογένειάς τους στο νησί Haapai παραμένει όρθιο.

Ο Taufatofua εκπροσώπησε την Τόνγκα στο ταεκβοντό στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο και στο σκι αντοχής στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της PyeongChang το 2018.

Εκείνο που τον έκανε viral, όμως, ήταν οι εικόνες του στην τελετή έναρξης του 2016, χωρίς μπλούζα, γεμάτος λάδι και με ένα παραδοσιακό χαλάκι της Τόνγκα στη μέση του ενώ κυμάτιζε τη σημαία της χώρας του. Στη Νότια Κορέα δύο χρόνια αργότερα, αψηφώντας το κρύο, το έκανε ξανά.

Ο Taufatofua έγινε επίσης γνωστός καθώς έγινε το πρώτο άτομο που συμμετείχε σε τρεις διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες από την εισαγωγή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 1924.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pita Taufatofua (@pita_tofua)

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
07 Μαϊ. 2024
Παρ
22:00
-
Μπο
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
07 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;