Πρίγκιπας Κάρολος: Κάλεσε στην Αγγλία τον γιο του Χάρι και τη Μέγκαν αλλά εκείνοι αρνήθηκαν
Ο πρίγκιπας Κάρολος κάλεσε τον πρίγκιπα Χάρι και την οικογένειά του να μείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να γνωρίσει την μικρή Λίλιμπετ.

Ο πρίγκιπας Κάρολος κάλεσε τον πρίγκιπα Χάρι και την οικογένειά του να μείνουν μαζί του στο Ηνωμένο Βασίλειο με την ελπίδα να γνωρίσει την μικρή Λίλιμπετ για πρώτη φορά.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας δεν έχει δει ακόμη την εγγονή του από κοντά, καθώς γεννήθηκε στην Καλιφόρνια τον περασμένο Ιούνιο.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Meghan Markle 🔵 (@meghanmarkle_official)

Η πρόταση, που θα έφερνε για πρώτη φορά όλη την οικογένεια μαζί από τότε που Χάρι και Μέγκαν αποφάσισαν να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, έγινε λίγο πριν τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τη βρετανική Mirror.

Ωστόσο, η άρνηση του γιου του να επιστρέψει χωρίς βασικό επίπεδο ασφάλειας από την Μητροπολιτική Αστυνομία, φέρεται να έχει αφήσει στον αέρα την επανένωση.

Τους τελευταίους μήνες, η οικογένεια έχει επικοινωνήσει μέσω μιας σειράς κλήσεων «καλής πρόθεσης», ανέφεραν πηγές στην εφημερίδα.

«Ο πρίγκιπας Κάρολος στενοχωριέται που δεν είχε την ευκαιρία να περάσει χρόνο με τα εγγόνια του, κάτι που του λείπει πραγματικά. Είναι φανταστικός παππούς και σίγουρα νιώθει ότι κάτι λείπει από τη ζωή του χωρίς την δυνατότητα να γνωρίσει τα παιδιά του Χάρι. Είναι κάτι που ελπίζει να διορθώσει και γι’ αυτό έκανε την κίνηση ώστε Χάρι, Μέγκαν και τα παιδιά να μείνουν μαζί του αν ήθελαν, όποτε επιτρέψουν σπίτι», ανέφερε πηγή.

Η κίνηση του πρίγκιπα Κάρολου έρχεται σε μια στιγμή που, όπως έγινε γνωστό, ο πρίγκιπας Χάρι έχει μπει στη διαδικασία αμφισβήτησης της νομικής ισχύς μιας κυβερνητικής απόφασης σύμφωνα με την οποία δεν θα πρέπει να του παρέχεται προστασία όταν βρίσκεται σε βρετανικό έδαφος ακόμη και αν καλύπτει ο ίδιος τα έξοδά της.

Από τότε που Χάρι και Μέγκαν απαρνήθηκαν τα βασιλικά τους καθήκοντα το 2020 και μετακόμισαν στο Λος Άντζελες έχουν προσλάβει για την προστασία τους ιδιωτική εταιρεία.

Ωστόσο, οι νομικοί εκπρόσωποί του είπαν ότι αυτές οι διευθετήσεις δεν παρέχουν στον πρίγκιπα το επίπεδο της προστασίας που έχει ανάγκη όταν επισκέπτεται τη Βρετανία.

«Απούσης μιας τέτοιας προστασίας ο πρίγκιπας Χάρι και η οικογένειά του δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι του», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η σχετική ανακοίνωση επικαλείται ένα περιστατικό που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2021 όταν, σύμφωνα με τους δικηγόρους του Χάρι, κινδύνευσε η ασφάλειά του καθώς αποχωρούσε από μια φιλανθρωπική εκδήλωση εξαιτίας της έλλειψης αστυνομικής προστασίας.

Η κυβέρνηση είχε στο παρελθόν απορρίψει δύο προτάσεις να καταβάλει τα έξοδα για την αστυνομική του προστασία, σύμφωνα με τους δικηγόρους του.

Ο Χάρι ζήτησε δικαστική επανεξέταση – μια νομική αμφισβήτηση της νομιμότητας των αποφάσεων που ελήφθησαν από δημόσιο φορέα, τον Σεπτέμβριο του 2021, αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;