Η λύση στο hangover έρχεται από μια διατροφολόγο στο TikTok
Η συνταγή για την καταπολέμηση του hangover έγινε viral στο TikTok.

Σε όλους θα έχει τύχει μια όμορφη βραδιά να καταλήξει σε ένα κακό ξύπνημα με hangover. Κανείς δεν σκέφτεται κατά τη διάρκεια ενός ξέφρενου πάρτι που πίνει σα «σαύρα» τα ποτά και τα σφηνάκια, τις συνέπειες της επόμενης ημέρας.

Πονοκέφαλοι, τάση προς έμετο, ζαλάδες, ναυτίες είναι μερικά χαρακτηριστικά που θυμόμαστε όλοι και έχουμε νιώσει άλλοι λίγες, άλλοι περισσότερες φορές. Σίγουρα, μια λύση είναι να πίνεις αρκετό νερό κατά τη διάρκεια του «πιόματος» και να έχεις φάει καλά πριν.

Σίγουρα δεν θέλεις να τρέχεις στα επείγοντα για πλύση στομάχου και να σε «τρυπάνε» για να σου βάλουν όρο, ειδικά την εποχή που τέτοια περιστατικά δεν μπαίνουν επ’ ουδενί σε προτεραιότητα, με την πανδημία του κορωνοϊού και ειδικά τις μεταλλάξεις του να μεταδίδονται πιο γρήγορα κι από τα door to door «newsletter» της συμπαθητικής, αλλά αρκετά περίεργης γειτόνισσας που φροντίζει να μας ενημερώνει για τα προσωπικά του καθενός στην πολυκατοικία ή και για όλη την γειτονιά.

Το TikTok δίνει τη δυνατότητα σε αρκετά ταλέντα και επαγγελματίες να προωθήσουν τις γνώσεις και τις υπηρεσίες τους. Δεν είναι μόνο για τα πιτσιρίκια, δεν είναι μόνο χορός και trends, αλλά και ενημέρωση. Ένα must που κυριαρχεί στα social media, αλλά και στη ζωή των περισσότερων, είναι το φαγητό.

Διάφοροι TikTokers δίνουν θρεπτικά tips. Άλλοι, βέβαια, μας «σκανδαλίζουν» με γεύματα που θα μας οδηγήσουν σε γαστρονομική ηδονή, αλλά και στον φόβο να ανέβουμε στη ζυγαριά. Στο τέλος αρκετοί καταλήγουν στους διαιτολόγους και τους διατροφολόγους.

Μια διατροφολόγος όμως το πήγε παρά πέρα. Αφού τα πάρτι συνδυάζονται με αλκοόλ κι αυτό με τη σειρά με junk food, σκέφτηκε μια λύση για να μπορείς να μην αντιμετωπίζεις το hangover.

Μια συνταγή καταπολέμησης του φαινομένου που σου «αμαυρώνει» μια όμορφη βραδιά και σου χαλάει τις όμορφες στιγμές, έχει γίνει viral στη δημοφιλή πλατφόρμα που βγαίνεις από το comfort zone κι αν είσαι πιστός κι αληθινός στο κοινό σου και του προσφέρεις σημαντικά και ποιοτικά βίντεο, τότε μπορεί να γίνεις Influencer.

Η Monica D’Agostino, διαιτολόγος-διατροφολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη, δημιούργησε το δικό της αναζωογονητικό κοκτέιλ λεμονάδας της επόμενης μέρας που αποκαλεί «Recovery Lemonade» και το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των χειρότερων συμπτωμάτων μετά από καταχρήσεις σε ένα βραδινό πάρτι.

Το βίντεο της συνταγής ξεπέρασε τα 3,5 εκατομμύρια views στο TikTok.

@saltandsagenutrition

Recovery Lemonade for my party people #lifehack

♬ original sound – Monica

«Είμαι μία διαιτολόγος που ζει στη Νέα Υόρκη και μου αρέσει να βγαίνω έξω κάθε Σαββατοκύριακο. Ξέρω ότι σε πολλούς διαιτολόγους σε αυτήν την εφαρμογή αρέσει να προσποιούνται ότι τρώνε πάντα φρούτα και λαχανικά, αλλά κανείς δεν το κάνει αυτό, δεν είναι ρεαλιστικό», λέει στο βίντεο, το οποίο έκτοτε έχει προβληθεί πάνω από 3,5 εκατομμύρια φορές από τότε που δημοσιεύτηκε. τον προηγούμενο μήνα.

«Θα σας δείξω τι κάνω όταν βιώνω ένα μακρύ Σαββατοκύριακο και θέλω να νιώθω ότι κάνω κάτι για να πάρω κάποια θρεπτικά συστατικά και να βάλω κάτι στο σώμα μου για να συμπεριφέρομαι σαν να μην συνέβη ποτέ», είπε.

Πρώτα, γεμίζει ένα βάζο 30 ml με νερό. Στη συνέχεια ανακατεύει δύο ή τρεις κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια προσθέτει δύο ή τρία κουταλάκια του γλυκού πάστα τζίντζερ.

Τέλος, προσθέτει ένα πακέτο γλυκαντικό κουρκουμά από το Whole Earth, το οποίο περιέχει κουρκουμά, ερυθριτόλη, εκχύλισμα φύλλων στέβιας, μαύρο πιπέρι και εκχύλισμα φρούτου μοναχού. Στραγγίζει το ρόφημα για να αφαιρέσει τα κομμάτια του τζίντζερ και το σερβίρει με πάγο.

«Κουρκουμάς για τη φλεγμονή, χυμός λεμονιού για να βοηθήσει το δέρμα σας, τζίντζερ για να βοηθήσει το στομάχι σας. Απολαύστε», λέει στο βίντεο.

@saltandsagenutrition

24 oz. water, juice of a lemon, 2-3 tsp ginger, 1 tsp turmeric, couple shakes of black pepper, 1-2 tsp agave #recoverylemonade #lemonadetok

♬ original sound – Monica

Η D’Agostino, η οποία έχει πτυχίο στη Διατροφή και μεταπτυχιακό στη Διαιτολογία

Δείτε επίσης:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;