Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Στην Ελβετία οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης
Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Στην Ελβετία οι τοξικολογικές - Ξανά στην ανακρίτρια η 24χρονη

Οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι από τρία άτομα σε σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης στάλθηκαν σε εξειδικευμένο εργαστήριο εργαστήριο στην Ελβετία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», το δείγμα αποστέλλεται στο εξωτερικό με σκοπό να φανεί εάν σε αυτό θα ανιχνευθούν νέες ναρκωτικές ουσίες, που έχουν μπει στην αγορά τους τελευταίους μήνες και δεν υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να προσδιοριστούν από τα αντίστοιχα ελληνικά εργαστήρια.

Το υλικό που θα αποσταλεί στο εργαστήριο της Ελβετίας είναι δείγμα ούρων της νεαρής γυναίκας, το οποίο συλλέχθηκε αργά το απόγευμα της 1ης Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πηγές, δεν στάλθηκε δείγμα αίματος, στο αίμα οι ναρκωτικές ουσίες μένουν για λίγες ώρες και δεν θα υπήρχε νόημα η αποστολή του. Από την άλλη πλευρά στα ούρα το χρονικό περιθώριο ανίχνευσης είναι μεγαλύτερο. Βέβαια, όσο πιο κοντά στην τυχόν λήψη ουσιών λαμβάνεται το δείγμα τόσο καλύτερα.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή» τα αποτελέσματα των τοξικολογικών αναμένονται μέσα σε περίπου 10 ημέρες. Απαντώντας σε δημοσιεύσεις που ήθελαν τις τοξικολογικές εξετάσεις να έχουν βγει και να δείχνουν ότι εκτός από αλκοόλ στο αίμα της 24χρονης εντοπίστηκαν ουσίες που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα, η Αστυνομία εξέδωσε Δελτίο Τύπου όπου αναφέρεται ότι δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στην Υπηρεσία τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που παραγγέλθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται πως ο δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα είχε δηλώσει πως δεν έχει στα χέρια του ακόμη τις τοξικολογικές της εξετάσεις, ενώ

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα χθες Τετάρτη (19/1):

Αναφορικά με υπόθεση που αφορά σε καταγγελία για βιασμό σε βάρος 24χρονης ημεδαπής, για την οποία ανακοινώθηκε ήδη σύλληψη 27χρονου ημεδαπού σε Ενημερωτικό Δελτίο που εκδόθηκε την (02-01-2022), γνωστοποιείται ότι δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στην Υπηρεσία μας τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που παραγγέλθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία.

Όσον αφορά τις τοξικολογικές εξετάσεις η Κάκια Νικολάου, τέως διευθύντρια στο Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων ΙΑΝΟΣ, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης είπε:

«Υπάρχουν συνεχώς νέες ναρκωτικές ουσίες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο, οι οποίες δεν μπορούν να ανιχνευθούν στα συμβατικά εργαστήρια και χρειάζονται εξειδικευμένα εργαστήρια, αντιδραστήρια και τεχνικές».

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε εκχυμώσεις μαλακών μορίων δεξιού και αριστερού μηρού και κατά τη μεσότητα, αλλά και εκχύμωση αριστερής κνήμης.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Γούλα, καθηγητή Φαρμακολογίας στο τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ, το GHB δεν μένει πολύ καιρό στο αίμα, ενώ ανάλογα με την ποσότητα που έχει λάβει το άτομο και τις τεχνικές ανίχνευσης είναι ανιχνεύσιμο για περίπου 12 ώρες μετά τη λήψη του στα ούρα.

«Στις βενζοδιαζεπίνες τα πράγματα είναι καλύτερα», αναφέρει ο ίδιος, καθώς στα ούρα μπορούν να ανιχνευθούν ακόμα και έπειτα από ημέρες.

Σύμφωνα με τον καθηγητή οι συγκεκριμένες ουσίες είναι επικίνδυνες τόσο στο ψυχικό όσο και στο οργανικό σκέλος, καθώς αφενός προκαλούν αμνησία, με αποτέλεσμα το άτομο που τις έλαβε να μη δύναται να θυμηθεί τι έχει γίνει, αφετέρου σε συνδυασμό με αλκοόλ ή σε μεγάλες ποσότητες είναι επιβλαβείς και μπορούν να προκαλέσουν στο άτομο που τις λαμβάνει ακόμα και τον θάνατο.

Σε αντίθεση με τις τοξικολογικές εξετάσεις, χθες βγήκαν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στην οποία αναφέρονται εκχυμώσεις μαλακών μορίων δεξιού και αριστερού μηρού και κατά τη μεσότητα, αλλά και εκχύμωση αριστερής κνήμης, ενώ στο συμπέρασμα αναφέρεται ότι δεν δύναται να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ασελγών πράξεων ή πράξεων συνουσίας.

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Ξανά μπροστά στην ανακρίτρια η 24χρονη

Το θύμα του βιασμού θα βρεθεί ξανά μπροστά από την ανακρίτρια, καθώς κλήθηκε να δώσει ξανά κατάθεση. Ο δικηγόρος της κ. Μπίκα, Αθανάσιος Ζιώγας, υπογράμμισε πως είχε ζητήσει να εξεταστούν τα τηλέφωνα και τα μηνύματα της 24χρονης προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών της γυναίκας, κάτι που θα πραγματοποιηθεί καθώς υπήρξε έκδοση εισαγγελικής διάταξης για άρση απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών της νεαρής γυναίκας.

Με πληροφορίες από την «Καθημερινή»

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;