Aύγουστος Κορτώ:
Αύγουστος Κορτώ: "Αντί να θολώνουμε τα νερά με το απολύτως άσχετο ζήτημα της εμφάνισης του βιαστή, ας εστιάσουμε στην αποκρουστική ασχήμια του βιασμού".

Ο Αύγουστος Κορτώ, πέρα από το μεγάλο συγγραφικό του ταλέντο, μας έχει συνηθίσει να σχολιάζει μέσω των Social media, ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα που άπτονται της επικαιρότητας, δίνοντας πάντοτε το δικό του μοναδικό στίγμα, μέσω εύστοχων παρατηρήσεων.

Είναι ένας άνθρωπος γεμάτος ενσυναίσθηση, ο οποίος έχει συγκινήσει με τη δική του ιστορία ζωής, αλλά κυρίως με τον τρόπο που έχει αντιμετωπίσει τα “μαύρα σύννεφα” της ζωής του.

Αυτή τη φορά, με αφορμή την καταγγελία βιασμού από την 24χρονη στη Θεσσαλονίκη, κάνει λόγο για το πόσο αποκρουστικός και άσχημος είναι ένας βιασμός, έχοντας στο νου του πάντα την ουσία, απορρίπτοντας επιφανειακά και αναχρονιστικά ερωτήματα όπως “τι ανάγκη έχουν δύο ωραία παιδιά να βιάσουν“. Μάλιστα, καταφεύγει στην ελληνική μυθολογία, κάνοντας μία πολύ εύστοχη παρομοίωση για τον εν λόγω ερώτημα.

Μέσα σε έναν διαδικτυακό και τηλεοπτικό κόσμο που καθημερινά παρακολουθούμε άστοχες – το λιγότερο- και αναχρονιστικές τοποθετήσεις ανθρώπων που έχουν χιλιάδες followers και πολλούς τηλεθεατές, άνθρωποι σαν τον Αύγουστο Κορτώ αποτελούν μία όαση και πηγή έμπνευσης για κάθε άνθρωπο που επιθυμεί η αλλαγή στον κόσμο να γίνει πραγματικότητα.

Αύγουστος Κορτώ: Αναλυτικά η ανάρτησή του

“Αντί να θολώνουμε τα νερά με το απολύτως άσχετο ζήτημα της εμφάνισης του βιαστή, ας εστιάσουμε στην αποκρουστική ασχήμια του βιασμού, στην τερατώδη όψη που έχει ΠΑΝΤΑ η βία.

Τι πάει να πει “Τι ανάγκη έχει, ωραίο παιδί, να βιάσει;” Αυτά τα λύσαμε χιλιάδες χρόνια τώρα.

Κι ο Απόλλων κούκλος ήτανε, αλλά κυνηγούσε να βιάσει τη Δάφνη”.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;