Ζέττα Μακρή: Έρχονται ανακοινώσεις για την άδεια ειδικού σκοπού
Όσα γνωστοποίησε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή για τα κρούσματα στα σχολεία, τα πρωτόκολλα, την άδεια ειδικού σκοπού και την τηλεκπαίδευση.

Συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» έδωσε η Ζέττα Μακρή, μιλώντας για την κατάσταση της πανδημίας στα σχολεία, τα κρούσματα και τα  self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην άδεια ειδικού σκοπού τονίζοντας ότι εντός των επομένων ημερών αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις καθώς αναζητείται η χρυσή τομή, ώστε και οι γονείς που την έχουν ανάγκη να εξυπηρετηθούν, αλλά και να μη γίνει κατάχρηση.

Αναφερόμενη στα 8.278 θετικά self test στα σχολεία, η υφυπουργός Παιδείας παρατήρησε ότι είναι εν δυνάμει κρούσματα αλλά θα πρέπει πρώτα να επιβεβαιωθούν βάσει πρωτοκόλλου. Συμπλήρωσε, επίσης, πως αύριο θα μοιραστούν νέα self test στους μαθητές, ενώ συμπλήρωσε πως σε κάθε σχολείο υπάρχει ένας υπεύθυνος covid στον οποίο μπορούν να προσφεύγουν οι γονείς για να λύνεται κάθε τους απορία.

Για τα κενά στο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων, παραδέχθηκε ότι «μπορεί ενδεχομένως να υπάρξει κάποια στιγμή ψευδώς θετικό ή ψευδώς αρνητικό τεστ».

Εν συνεχεία, υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ από τα κρούσματα που διαπιστώνονται σε μαθητές στα σχολεία, μόνο το 30% οφείλεται στη σχολική δραστηριότητα και υπογράμμισε ότι τα παιδιά είναι προστατευμένα μέσα στο σχολικό περιβάλλον γιατί ελέγχονται.

Όπως δήλωσε τα στοιχεία δείχνουν πως τα κρούσματα στα σχολεία μειώνονται κι αυτό οφείλεται στα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας και στην τήρηση τους από εκπαιδευτικούς και μαθητές, συμπληρώνοντας ότι αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζει.

«Την τελευταία εβδομάδα των σχολικών διακοπών, που δεν λειτουργούσαν τα σχολεία και τα τεστ ήταν πολύ λίγα, είχαμε 10.000 περισσότερα κρούσματα απ’ ότι την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων» είπε συγκεκριμένα η υφυπουργός.

Για το αν υπάρχει πρόβλεψη στα πρωτόκολλα σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν οι εκπαιδευτικοί που έχουν κρούσμα στο σπίτι τους, η κ. Μακρή απάντησε πως τα πρωτόκολλα είναι πολύ συγκεκριμένα και πολύ αυστηρά. Δεν θα αντικρούσω ότι μπορεί ενδεχομένως να υπάρξει κάποια στιγμή ψευδώς θετικό ή ψευδώς αρνητικό τεστ. Όμως η τήρηση του πρωτοκόλλου περιορίζει κατά το δυνατόν τη διάδοση της νόσου και όσοι τυχόν έχουν έρθει σε επαφή με κάποια εκπαιδευτικό με κάποιο μαθητή ή με κάποιον που νόσησε και είναι στενή επαφή, ακολουθείται ένα τόσο αυστηρό πρωτόκολλο και οι ίδιοι θα προστατευτούν και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους. Είναι μια διαδικασία, η οποία είναι πρωτόγνωρη» απάντησε η Ζέττα Μακρή.

Τέλος, στάθηκε στο ζήτημα της τηλεκπαίδευσης. Μιλώντας για τις καταλήψεις στα σχολεία, οι οποίες την περασμένη Παρασκευή ήταν περίπου 300 και υπενθύμισε ότι σε αυτή την περίπτωση ενεργοποιείται η τηλεκπαίδευση, στην οποία δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν όσοι παίρνουν μέρος στην κατάληψη και κατά συνέπεια παίρνουν απουσίες.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Διαβάστε ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;