Δόμνα Μηχαηλίδου:
Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου στην εκπομπή "Μεγάλη Εικόνα"

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου στην εκπομπή “Μεγάλη Εικόνα” του MEGA, μιλώντας για την αναδοχή και την υιοθεσία, για την καταγγελία στο ορφανοτροφείο της Αττικής και για τα ιδρύματα παιδιών στη χώρα μας.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Υιοθεσία και αναδοχή παιδιών στη χώρα μας

Η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε πως θεωρεί αδικία να μην μπορεί να υιοθετήσει παιδί ένα ομόφυλο ζευγάρι, ενώ τόνισε πως είναι κάτι που συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ωστόσο, στην Ελλάδα είμαστε πίσω σε αυτό τον τομέα.

Αναφερόμενη στην αναδοχή και την υιοθεσία  τόνισε πως η διαφορά τους είναι η εξής: Στην υιοθεσία η βιολογική οικογένεια του παιδιού έχει κριθεί ακατάλληλη για να πάρει το παιδί πίσω, ενώ στην αναδοχή δεν έχει βγει ή δεν έχει βγει ακόμη αυτή η απόφαση.

Με ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση, η Υφυπουργός ανέφερε πως στενοχωριέται που βλέπει εδώ και δύο χρόνια τα ίδια παιδιά, ενώ απαντώντας σε μια προσωπική ερώτηση, ανέφερε πως θα εξέταζε το ενδεχόμενο να μπει σε διαδικασία αναδοχής.

Η καταγγελία σε ορφανοτροφείο

Η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στην καταγγελία για το ορφανοτροφείο Αττικής, που προκάλεσε σάλο τις τελευταίες μέρες.

Είναι μια καταγγελία η οποία πλέον εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη και την αρμόδια εισαγγελία ανηλίκων. Η καταγγελία ήρθε στο γραφείο μου με mail. Ήμασταν αρκετά τυχεροί καθ’ ότι την είδαμε την επόμενη κιόλας μέρα. Μπορώ να πω, πως θα μπορούσαμε να μην την έχουμε δει. Καταφθάνουν εκατοντάδες email στο inbox μου κάθε μέρα. Αυτήν την είδαμε. Την είδε μάλιστα ο διευθυντής μου, με κάλεσε στο γραφείο του και μου είπε: “Δόμνα είναι κάτι σημαντικό. Πιστεύω ότι πρέπει να το ακούσεις και να το διαβάσεις“, είπε μεταξύ άλλων.

Και συμπλήρωσε:

Ήταν μια καταγγελία η οποία μιλούσε από τρεις επωνύμους που σχετιζόντουσαν με τη δομή αυτή για πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Για κακοποίηση παιδιών εντός δομής, για σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ παιδιών… όπου αυτό που κάναμε ήταν το καθήκον μας. Εφόσον δεν το είχε πάει κανένας άλλος στην Εισαγγελία αυτό το πράγμα, έπρεπε να το πάμε εμείς. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε το εξής: ότι αρμόδιο για μια καταγγελία δεν είναι το υπουργείο ή δεν είναι μόνο το υπουργείο. Οποιοσδήποτε από εμάς, ως πολίτες, βλέπουμε μια παράβαση, μπορούμε ανά πάσα στιγμή, μπορείς να πας στην Εισαγγελία, στην Αστυνομία, να μιλήσεις με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και να καταγγείλεις το περιστατικό το οποίο είδες, το οποίο βίωσες, το οποίο άκουσες“.

Eπίσης, η Υφυπουργός ανέφερε πως υπάρχουν υποψίες για παράνομες υιοθεσίες, ενώ πρόσθεσε για τους ελέγχους:

Υπάρχει απόκλιση μεταξύ αυτού που θα θέλαμε να είναι ο έλεγχος, ειδικά μιας κοινωνικής δομής και αυτό που πραγματικά είναι. Γιατί είναι πολύ δύσκολο να περιγράψει κανείς στο καθηκοντολόγιο κάποιου τι είναι κακοποίηση αλλά ακόμα ποιο δύσκολο, τι είναι παραμέληση, τι είναι ουσιαστικός έλεγχος. Και εκεί έχει να κάνει νομίζω με την σχέση του ανθρώπου“.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Νικολαος Τσιλιπουνιδακης (@nikolaostsilipounidakes)

Διαβάστε ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;