Έμα Γουάτσον: Πλήθος υπογραφών στήριξης για τις δηλώσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη
Στο πλευρό της Έμα Γουάτσον εκτός από πλήθος κόσμου βρίσκονται και 40 καλλιτέχνες, γνωστοί για την ακτιβιστική τους δράση.

Δύο εβδομάδες πριν, η Έμα Γουάτσον είχε δύο λόγους να αποτελεί επίκεντρο της δημοσιότητας: Ο ένας είχε σχέση με το reunion του “Harry Potter” και ο άλλος σχετίζεται με την κύρια ένταση της Μέσης Ανατολής, το γνωστό παλαιστινιακό ζήτημα.

Έτσι λοιπόν, το παράθεμα της ηθοποιού, περί του τι θα πει αλληλεγγύη (με λόγια της φεμινίστριας Σάρα Άχμεντ) πυροδότησε άμεση αντίδραση από τον Ισραηλινό πρεσβευτή στα Ηνωμένα Έθνη, που απάντησε στη γνωστή ηθοποιό ότι “εδώ δεν είναι ο κόσμος του Χάρι Πότερ, και ότι αν ήταν έτσι η Χαμάς δεν θα υπήρχε, και η PA δεν θα ήταν τρομοκράτες“. Τις δηλώσεις αυτές υποδαύλισαν εν συνεχεία και άλλες ισραηλινές πηγές, επί της ουσίας προσάπτοντας στην ηθοποιό αντισημιτισμό.

Ωστόσο, σύντομα έγιναν πολλές οι φωνές στήριξης στην Γουάτσον, από περισσότερους από 40 καλλιτέχνες που έχουν επί χρόνια δώσει ακτιβιστικό στίγμα και τώρα έχουν στο πλευρό τους και την Έμα Γουάτσον, γνωστή επίσης για τα φεμινιστικά και ακτιβιστικά της φρονήματα.

«Συμπαρατασσόμαστε με την Έμα Γουάτσον στην βασική της δήλωση ότι “η αλληλεγγύη είναι ρήμα”, συμπεριλαμβάνοντας ουσιώδη συμπαράσταση στους Παλαιστινίους που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματά τους που διασφαλίζονται από το διεθνές δίκαιο».

Τη δήλωση υπογράφουν οι Σούζαν Σαράντον, Τζιμ Τζάρμους, Μαρκ Ράφαλο, Βίγκο Μόρτενσεν, Ασίφ Καπάντια, Κεν Λόουτς, Τζέιμς Σέιμους, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Μίρα Νάιρ, Τζούλι Κρίστι, Στιβ Κούγκαν, Μπράιαν Ίνο, Άκι Καουρισμάκι, Κάρτερ Μπέργουελ, Μάικλ Ράντφορντ και πολλοί ακόμα. Πρόσωπα δηλαδή που λίγο ή περισσότερο είναι γνωστά για την ενεργή τους στάση.

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;