Κορωνοϊός: Πόσες ημέρες κάνεις καραντίνα αν νοσήσεις - Διευκρινίσεις από την Μίνα Γκάγκα
Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, έδωσε διευκρινίσεις για τις ημέρες που πρέπει να παραμείνουμε σε καραντίνα εάν κολλήσουμε κορωνοϊό.

Αρκετός λόγος έχει γίνει το τελευταίο διάστημα για το πλαίσιο της καραντίνας που τίθενται οι πολίτες που νοσούν από κορωνοϊό. Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, δίνει διευκρινίσεις για το θέμα αυτό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η κ. Γκάγκα, στην οποία γνωστοποίησε ότι ξεκινά η διάθεση του νέου αντιικού χαπιού της Merck στην Ελλάδα, η υπουργός εξήγησε ότι όταν κάποιος βγαίνει θετικός σε τεστ και έχει συμπτώματα και μετά την 5η ημέρα, τότε η καραντίνα συνεχίζεται. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Οι ειδικοί επιστήμονες μελέτησαν όλα τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα και έλαβαν υπόψη και τις σχετικές διεθνείς οδηγίες. Εφόσον κάποιος δεν έχει συμπτώματα ύστερα από 5 μέρες απομόνωσης, μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του, φορώντας πάντα μάσκα υψηλής προστασίας. Οι επιστήμονες έχουν εξηγήσει επανειλημμένα ότι χωρίς συμπτώματα και με μάσκα είναι εξαιρετικά χαμηλή έως μηδενική η πιθανότητα να μεταδώσει κάποιος τον ιό.

Εφόσον παρουσιάζονται βαριά συμπτώματα ή πυρετός ο οποίος επιμένει και μετά την 5η ημέρα, προφανώς ο ασθενής θα πρέπει να συνεχίσει την καραντίνα, για να προστατεύσει πρωτίστως τον εαυτό του.”

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
-
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1