Τσουνάμι χτύπησε τις ακτές της Τόνγκα μετά από ηφαιστειακή έκρηξη - Εικόνες χάους
Τρομακτικές εικόνες μετά από τσουνάμι που χτύπησε τις ακτές της Τόνγκα, που προκλήθηκαν από έκρηξη ηφαιστείου.

Μία ηφαιστειακή έκρηξη προκάλεσε κύματα τσουνάμι που χτύπησαν την Τόνγκα και έχουμε τρομακτικές και μοναδικές εικόνες από το φαινόμενο αυτό.

Τα κύματα τσουνάμι ύψους περίπου μισού μέτρου χτύπησαν την Τόνγκα, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Χούνγκα Χαπάι. Αμέσως μετά την ηφαιστειακή δραστηριότητα, οι αρχές στην Τόνγκα, στον Ειρηνικό Ωκεανό, είχαν εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι. Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό, σε μετρητές που βρίσκονται στο επίπεδο της θάλασσας στην πρωτεύουσα της Αμερικανικής Σαμόας παρατηρήθηκαν κύματα ύψους περίπου μισού μέτρου.

Η απειλή για τσουνάμι συνεχίζεται και οι διακυμάνσεις στο επίπεδο της θάλασσας καθώς και ισχυρά θαλάσσια ρεύματα δημιουργούν κινδύνους κατά μήκος παράκτιων περιοχών, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κέντρο.

Όπως μεταδίδουν οι δημοσιογράφοι του RNZ Pacific, στην περιοχή επικρατεί πανικός και οι άνθρωποι ανησυχούν και δεν είναι σίγουροι τι να κάνουν. Η New Zealand Herald μεταδίδει πως τα κύματα έχουν, ήδη, προκαλέσει καταστροφές σε σπίτια, ιδιοκτησίες και μία εκκλησία.

Η Μέρε Ταούφα δήλωσε ότι άκουσαν την έκρηξη, ενώ ήταν σπίτι με την οικογένειά της για το δείπνο. Όπως δήλωσε:

“Ήταν τεράστια, το έδαφος σείστηκε, το σπίτι μας έτρεμε. Ήρθε σε κύματα, ο μικρότερος αδερφός μου νόμιζε ότι έσκαγαν βόμβες κάπου κοντά μας. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να κρυφτούμε κάτω από το τραπέζι. Άρπαξα τη μικρή μου αδερφή και φώναξα στους γονείς μου και στους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο.

Ακούγαμε μόνο κραυγές από παντού, άνθρωποι που φώναζαν για να ανέβουν όλοι σε ψηλότερα σημεία.”

Ενώ, πρόσθεσε ότι λίγο αργότερα το σπίτι της γέμισε νερά.

Η εθνική επιτροπή διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων προειδοποίησε ότι σε ορισμένα τμήματα της Νέας Ζηλανδίας μπορεί να καταγραφούν ισχυρά και ασυνήθιστα ρεύματα καθώς και απρόβλεπτα κύματα στις ακτές.

Μπορείς να διαβάσεις ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;