ΑΠΘ: Εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο
ΑΠΘ: Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το προσφερόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο Μηχανικός Δικτύων Επικοινωνιών, διάρκειας 56 διδακτικών ωρών, το οποίο θα υλοποιηθεί με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μέσω της πλατφόρμας zoom.

Επιστημονικός Υπεύθυνος/ Επιστημονική Υπεύθυνη του προγράμματος είναι ο Πέτρος Νικοπολιτίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής Α.Π.Θ, με ερευνητική και εκπαιδευτική εμπειρία στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε θέματα Δικτύων Επικοινωνιών από τις αρχές του 2000.

Στο πρόγραμμα διδάσκουν επίσης Διδάκτορες και Καθηγητές του ΑΠΘ και του ΠαΜακ με εκτεταμένη εξειδίκευση στα αντικείμενα του προγράμματος.

Στόχος του προγράμματος

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μηχανικός Δικτύων Επικοινωνιών» στοχεύει στη συνεχιζόμενη κατάρτιση και παροχή επαγγελματικών δεξιοτήτων για την ανέλιξη εργαζομένων σε τομείς της βιομηχανίας και της αγοράς που άπτονται του χώρου των Δικτύων Επικοινωνιών.

Το πρόγραμμα διαρθρώνεται σε μια σειρά Ενοτήτων που καλύπτουν Εισαγωγικά θέματα Δικτύων, Ασύρματα Δίκτυα με έμφαση στις τεχνολογίες του WI-FI, Κινητά Δίκτυα με έμφαση στις τελευταίες γενεές αυτών, Δικτύωση ΙοΤ, Δίκτυα Οπτικών Ινών και Ασφάλεια Δικτύων.

Αναγκαιότητα προγράμματος

Η περιοχή των Δικτύων Επικοινωνιών χαρακτηρίζεται από σημαντικές ευκαιρίες στην αγορά εργασίας και σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες χαρακτηρίζεται από σημαντική ζήτηση στην αγορά καταρτισμένων στελεχών σε πολύ καλές εργασιακές σχέσεις (μελέτη ΣΕΠΒΕ, 2019). Καθώς οι τεχνολογίες των Δικτύων αποτελούν τον μάλλον πιο ταχέως εξελισσόμενο τομέα της Πληροφορικής, η συνεχιζόμενη κατάρτιση αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για στελέχη, εργαζομένους, αποφοίτους και σπουδαστές οι οποίοι θέλουν να χαρακτηρίζονται από γνώσεις αιχμής, διατηρώντας συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

Μαθησιακά αποτελέσματα

  • Εμπέδωση γνώσεων υποδομής (Διαστρωμάτωση, μοντέλα αναφοράς, δρομολόγηση και μεταγωγή)
  • Απόκτηση ενημερωμένης γνώσης σε τεχνολογίες αιχμής ασυρμάτων τοπικών δικτύων WI-FI, κινητών δικτύων 2G-5G, δικτύων οπτικών ινών
  • Εξοικείωση με θέματα Δικτύωσης ΙοΤ.
  • Απόκτηση ενημερωμένης γνώσης θεμάτων Ασφαλείας δικτύων
  • Δυνατότητα σύγκρισης και κριτικής αξιολόγησης δικτυακών τεχνολογιών

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα

  • Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Μηχανικούς και τεχνικούς τηλεπικοινωνιών και δικτύων, τεχνικά στελέχη επιχειρήσεων, αποφοίτους και τελειοφοίτους ελληνικών ή και ξένων πανεπιστημίων.
  • Κατηγορίες υποψηφίων που γίνονται δεκτοί/Προαπαιτούμενες γνώσεις/Κριτήρια επιλογής
  • Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν:
  • Πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΑΤΕΙ)
  • Απόφοιτοι μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΙΕΚ)
  • Απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Προαπαιτούμενες γνώσεις: Βασικές αρχές δικτύων ΗΥ

Κριτήρια επιλογής: Συνέντευξη, τίτλοι σπουδών, σχετική με το αντικείμενο επαγγελματική εμπειρία.

Αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά.

Η Αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά, τα οποία μπορείτε να αποστείλετε εναλλακτικά στο e-mail petros@csd.auth.gr:

  1. Βιογραφικό σημείωμα
  2. Αντίγραφα τίτλων σπουδών
  3. Επιθυμητή, αλλά όχι απαραίτητη, συστατική επιστολή

Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός επιμορφούμενων, το ΚΕΔΙΒΙΜ διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής της ημερομηνίας έναρξης του προγράμματος ή και ακύρωσής του. 

Κόστος: 600 ευρώ

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;