«Όλοι σε θέλουν νεκρό» έγραψαν έξω από το σπίτι φοιτητή που άλλαξε πόλη
Συγκλονίζει η ιστορία bullying που δέχθηκε ένας φοιτητής από την Κομοτηνή

Ένας 23χρονος φοιτητής που σπούδαζε στην Κομοτηνή, δέχεται εδώ και χρόνια ακραίο διαδικτυακό bullying και απειλές για τη ζωή του. Πρόκειται για έναν σπουδαστή του ΕΚΠΑ, ο οποίος από τον Νοέμβριο του 2020 είχε καταγγείλει πως συμφοιτητές του τον εκφόβιζαν σε σημείο που αναγκάστηκε να αλλάξει πόλη και σχολή!

Ο ίδιος αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του και στα social media και η ιστορία του παρακίνησε αρκετό κόσμο που ανεβάζει posts και stories αλληλεγγύης και συμπαράστασης.

https://www.instagram.com/p/CYax0tAq7ds/

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν ο 23χρονος φοιτητής έφτιαξε ένα chat για να μιλάει με τους συμφοιτητές του στο τμήμα Ψηφιακών Τεχνών του ΕΚΠΑ. Στο chat αυτό άρχισαν να μπαίνουν πολλά άτομα που συχνά έβριζαν και απειλούσαν. Ο 23χρονος τότε διέγραψε όσους μπήκαν και άφησε μόνο όσους είχαν μπει εξαρχής στο chat και έτσι άρχισε το bullying.

Αυτή ήταν και η αφορμή ώστε να αρχίσουν οι απειλές εναντίον του, ενώ κάποιοι συμφοιτητές του έγραψαν και ένα τραγούδι με απειλές και ύβρεις κατά του 23χρονου λέγοντάς του πως θα ήταν καλύτερα να είναι νεκρός. Το εν λόγω τραγούδι υπάρχει ακόμα στο Youtube, παρά το γεγονός ότι ο φοιτητής κατήγγειλε το περιστατικό και κατέθεσε μήνυση για εκφοβισμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο φοιτητής μη μπορώντας να διαχειριστεί την κατάσταση έδωσε ξανά πανελλήνιες και πέρασε σε άλλη σχολή. Πριν λίγες μέρες έξω από το σπίτι του στη Κομοτηνή είδε έκπληκτος να έχουν γράψει με κόκκινο σπρέι τη φράση: «Όλοι σε θέλουν νεκρό» και σοκαρισμένος αποκάλυψε τα όσα συνεχίζει να ζει στα social media.

Αυτή η εμετική φράση είναι από το τραγούδι μίσους που του έγραψαν οι τραμπούκοι χλευάζοντάς τον.

«Πριν μια ώρα ξύπνησα και σε εξωτερικό τοίχο του σπιτιού μου αντίκρισα αυτό.
Δεν ξέρω τι να πω πραγματικά, όταν αποφάσισα να μιλήσω δημόσια για όλα όσα μου χουν συμβεί δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.
Δεν μετανιώνω για τίποτα απ’ όλα όσα είπα και έκανα.
Εμένα δεν με σέβονται ας σεβαστούν τουλάχιστον την οικογένεια μου.
Μετά απ’ αυτό το να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας σε εξωτερικούς χώρους του σπιτιού είναι αναπόφευκτο» έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Βασίλης Τσαρακτσίδης (@vasilhs.t)

Τονίζει ότι κατέθεσε μήνυση αρχές Οκτωβρίου κατά γνωστού ατόμου αυτή τη φορά αλλά δεν έχει προχωρήσει η υπόθεση, όπως δεν έχει προχωρήσει και η διαδικασία της ταυτοποίησης από μέσα Μαρτίου που κατατέθηκε.

Ο ίδιος δεν φοβάται, πλέον, να δείξει το πρόσωπό του και το όνομά του. Εξάλλου δεν είναι αυτός που θα έπρεπε να ντρέπεται, αλλά όσοι του δημιουργούν τέτοια προβλήματα.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Ο Βασιλής Τ. τώρα όμως δεν στεναχωριέται και είναι χαρούμενος από το κύμα συμπαράστασης που δέχεται από πολλούς ανθρώπους. Προσπαθεί να επουλώσει τα ψυχικά τραύματα και τις πληγές που του δημιούργησαν και οι άσχημες εμπειρίες να αντικατασταθούν από όμορφα συναισθήματα.

Αυτό τονίζει με δικά του λόγια και ο ίδιος στην τελευταία του ανάρτηση στο Instagram.

«Αν μπορούσε να υπάρξει μια φωτογραφία ώστε να απεικονίζει το πως νιώθω τα τελευταία 24ωρα τότε σίγουρα θα ήταν αυτή.

Πραγματικά το κύμα αγάπης και συμπαράστασης που έχω δεχθεί είναι κάτι το μοναδικό που ουδέποτε θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα δεχόμουνα και δεν ξέρω καν αν το αξίζω.

Θέλω να ευχαριστήσω έναν προς έναν όλους όσους αφιέρωσαν χρόνο για να εκφράσουν την στήριξη τους προς εμένα και την οικογένεια μου, απάντησα προσωπικά σ όσα περισσότερα μηνύματα μπορούσα και ζήτω συγνώμη σ όσους δεν κατάφερα να το κάνω.

Νομίζω ότι είναι ώρα να προσπαθήσω όσο δύσκολο και να είναι να αφήσω πίσω μου τα όσα μου έχουν συμβεί.
Τ ότι αναγκάστηκα να φύγω απ’ την σχολή που ονειρευόμουν στο ΕΚΠΑ είναι κάτι που ακόμα με πληγώνει, όμως παρ’ όλα αυτά βρίσκομαι στο τμήμα θεατρικών σπουδών της Πάτρας που είναι εξαιρετικό και που εξαιτίας των όσων έχουν συμβεί πριν λίγες μέρες και των καταλοίπων των περσινών που είχε ως αποτέλεσμα την λιποθυμία μου τον Οκτώβριο σε εξωτερικό χώρο του πανεπιστημίου έχω παρευρεθεί σε ελάχιστα μαθήματα και με την εξεταστική να αρχίζει σε λίγες μέρες θα πρέπει πραγματικά να καταβάλω τεράστια προσπάθεια αν θέλω να έχω μια αξιοπρεπή παρουσία, είναι το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω στους γονείς μου και ειδικότερα στον πατέρα μου που αναγκάστηκε να φύγει μετανάστης στην Γερμανία για να ανταποκριθεί στις οικονομικές δυσκολίες και στη φοίτησή μου.
Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους συνηγόρους μου, την κ. Σοφία Σαριπανίδου και τον @william.hab , οι οποίοι ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΩ, γνωρίζοντας ότι είμαι φοιτητής και δεν εργάζομαι καθώς και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της οικογένειας μου, από την πρώτη στιγμή δεν αξίωσαν κάτι οικονομικά και με εκπροσωπούν αφιλοκερδώς, παρά το φόρτο του γραφείου τους και τις δύσκολες ποινικές υποθέσεις σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, γι’ αυτό η ευγνωμοσύνη μου προς το πρόσωπο τους δεν θα είναι ποτέ αρκετή.
Και πάλι σας ευχαριστώ για όλα❤️».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Βασίλης Τσαρακτσίδης (@vasilhs.t)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
3'
14 - 19
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;