Διομήδης: Προβλήματα σε αρκετές περιοχές - Ενεργοποιήθηκε ξανά το 112
Διομήδης: Σημαντικά προβλήματα σε Θεσσαλία, Κεντρική - Δυτική Μακεδονία και Εύβοια.

Ο Διομήδης σφυροκοπά τη χώρα και δημιουργεί προβλήματα σε πολλά σημεία, ειδικά σε Θεσσαλία, Εύβοια, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Κακοκαιρία θα επικρατήσει σήμερα με χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό, με εξαίρεση τη Δυτική Ελλάδα όπου αναμένεται σχετικά βελτιωμένος καιρός.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων, και ενδεχομένως κατά τόπους στο Ανατολικό Αιγαίο και στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά, σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς επίσης σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο από τη Στερεά και βορειότερα. Χιονοπτώσεις αναμένονται επίσης σε τμήματα των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Τα φαινόμενα, πρώτα στα βόρεια, και μετά το μεσημέρι σε πολλές άλλες περιοχές, θα σταματήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -9 έως 2 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 6, στην Ήπειρο από -1 έως 9 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -3 έως 8, στα δυτικά και νοτιοδυτικά ηπειρωτικά από 2 έως 9 Κελσίου, στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά από 0 έως 8 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 11, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 1 έως 4 βαθμούς, στις Σποράδες από 2 έως 6 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 9 μποφόρ θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι με εντάσεις 7-8 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά 9 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα Δωδεκάνησα, όπου αρχικά αναμένονται μεταβαλλόμενοι άνεμοι εντάσεων έως 5 μποφόρ, αλλά βαθμιαία θα επικρατήσουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών έως βορειοανατολικών διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο κατά περιόδους. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα βόρεια και δυτικά. Τα φαινόμενα από τις πρωινές ώρες και μετά αναμένεται να έχουν ασθενή κατά βάση χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 8. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα διατηρηθεί 3-4 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στα παραθαλάσσια και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, στα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα έως το πρωί θα εξασθενήσουν και βαθμιαία στη συνέχεια θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στο Θερμαϊκό 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 1 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Διομήδης: Εκ νέου ενεργοποίηση του 112

Η εκ νέου ενεργοποίηση του 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία και εξέλιξη των φαινομένων, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια νέας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για την αποτίμηση της κακοκαιρίας «Διομήδης» που πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας. Επιπλέον τονίστηκε ότι το σύνολο του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή και ετοιμότητα.

Όπως επισήμανε ο κ. Στυλιανίδης, το σύνολο των δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας της χώρας θα συνεχίσει να βρίσκεται επί ποδός και σε συνεχή επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης, ενώ ευχαρίστησε όλους θερμά για την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύουν και την άριστη συνεργασία.

Χαλκιδική: Διακοπές ρεύματος και κλειστά σχολεία στον Δήμο Αριστοτέλη λόγω «Διομήδη»

Προβλήματα σε περιοχές του δήμου Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική, προκάλεσε ο «Διομήδης», το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή προκάλεσαν πτώσεις δένδρων και διακοπές ρεύματος. Χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένουν η Αρναία, το Παλαιοχώρι, η Ολυμπιάδα, η Βαρβάρα κι άλλοι οικισμοί του δήμου, ενώ συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται επί ποδός για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Την ίδια ώρα, λόγω της χιονόπτωσης και της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου, αλλά και των διακοπών ρεύματος, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να μην λειτουργήσουν σήμερα οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στις Κοινότητες Αρναίας, Παλαιοχωρίου, Νεοχωρίου, Στανού, Βαρβάρας, Μεγάλης Παναγίας, Σταγείρων και Στρατονίκης.

Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη χιόνισε τις τελευταίες ώρες στον Χορτιάτη, χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα, ενώ ανοιχτό είναι όλο το οδικό δίκτυο του νομού.

Στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε ορεινά σημεία της Ημαθίας, του Κιλκίς, της Πέλλας και της Πιερίας, εξαιτίας της χιονόπτωσης των τελευταίων ωρών.

Στο μεταξύ, η Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης εξέδωσε ανακοίνωση για την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του κόμβου Μέστης και του Τελωνείου Κήπων.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή.

Καρδίτσα: Εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Κοσκινάς και Ψαθοχώρα στον δήμο Παλαμά

Εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Κοσκινάς και Ψαθοχώρα στον δήμο Παλαμά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, καθώς έσπασε το ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Eιδήσεων ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα το πρωί η στάθμη του ποταμού Καλέντζη έχει υποχωρήσει.

Καρδίτσα: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία το πρωί της Τετάρτης

Από τη Δημοτική Αρχή Καρδίτσας γίνεται γνωστό ότι την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε η κακοκαιρία, δεν θα λειτουργήσουν τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία των κοινοτήτων Σταυρού και Αγίου Θεοδώρου. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα σχολεία η κατάσταση, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, θα εκτιμηθεί σε συνεργασία με τους διευθυντές Εκπαίδευσης και με τους διευθυντές των σχολείων το πρωί της

Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια – Στο Αιγαίο οι άνεμοι φθάνουν τα 10 μποφόρ

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές που σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 9 και στα βόρεια τα 10 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων πραγματοποιούνται κατά την κρίση του πλοιάρχου και με ημερολογιακή εγγραφή.

Κλειστές παραμένουν επίσης οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για αλλαγές η τροποποιήσεις δρομολογίων σε πολλές ακτοπλοϊκές γραμμές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Κακοκαιρία: Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κρίνεται αναγκαία σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της περιφέρειας Θεσσαλίας, λόγω της χιονόπτωσης, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε, λόγω έντονης βροχόπτωσης, σε επίσης άλλα σημεία. Αναλυτικά από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

– Απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης στα εξής σημεία:

α) επαρχιακή οδό Γόννων – Καλλιπεύκης, από το 18ο χλμ και

β) επαρχιακή οδό Συκουρίου – Σπηλιάς, από το 8ο χλμ

– Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε, λόγω έντονης βροχόπτωσης, στα ακόλουθα σημεία:

α) ιρλανδική διάβαση Δ.Δ. Μεσοχωρίου προς Δ.Δ. Βλαχογιαννίου,

β) στο ρέμα-διάβαση Δ.Δ. Μαγούλας προς Δ.Δ. Δομένικου,

γ) στο ρέμα-διάβαση Δ.Δ. Μαγούλας προς Δ.Δ. Πραιτωρίου,

δ) στο ρέμα-διάβαση Δ.Δ. Ευαγγελισμού προς Δ.Δ. Δομένικου και

ε) ιρλανδική διάβαση Δ.Δ. Κλεισούρας προς Δ.Δ. Κεφαλοβρύσου,

στ) 2o χλμ Δ.Δ. Αγιοκάμπου προς Δ.Δ. Βελίκας (Παραλιακή οδός από Δ.Δ. Κάτω Σωτηρίτσας προς Δ.Δ. Βελίκας (Υπερχείλιση ρέματος),

ζ) 3ο χλμ. Αμπελώνα – Δελερίων και

η) 3ο χλμ. Αμπελώνα – Ροδιάς, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων Τιταρήσιου ποταμού,

θ) επαρχιακή οδό από Γέφυρα Δ.Δ. Μεσαγγάλων προς παραλία Δ.Δ. Κουλούρας (θέση Καράβια),

ι) ιρλανδική διάβαση από Δ.Δ. Ομολίου προς Δ.Δ. Παλαιόπυργου,

κ) επαρχιακή οδό από Δ.Δ. Στόμιου προς Αλεξανδρινή,

λ) επαρχιακή οδό προς Δ.Δ. Κόκκινο Νερό,

μ) ανατολικό παράδρομο Μακρυχωρίου – Ευαγγελισμού,

ν) επαρχιακή οδό Όσσας – Χειμαδίου – Καλοχωρίου,

ξ) επαρχιακή οδό που ενώνει Ραψάνη – Πυργετό μέσω της «Σμίξης» λόγω υποχώρησης της ιρλανδικής διάβασης στο ύψος του ρέματος,

ο) επαρχιακή οδό από Πυργετό προς Αιγάνη μέσω Ι. Μονής Αγ. Ραφαήλ λόγω υπερχείλισης ρέματος,

π) νέα περιφερειακή οδό Φαρσάλων- Ανωχωρίου (πλημμυρισμένοι δρόμοι Ανωχώρι και Κατωχώρι),

ρ) 4ο χλμ Επ. Οδού Φαρσάλων – Ανωχωρίου (πλημμυρισμένοι δρόμοι Ανωχώρι & Κατωχώρι),

στ) ανατολικός-Δυτικό παράδρομο του Α.Θ.Ε. στο ύψος των διοδίων Μοσχοχωρίου και του Κ.Υ.Τ του ΔΕΔΔΗΕ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

– αραιή χιονόπτωση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από Πορταριά έως Χάνια (‘Ανω Κλάδος Πηλίου) και

– αραιή χιονόπτωση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο περιοχή Αγ. Γεωργίου Νοτίου Πηλίου (Κάτω Κλάδος Πηλίου)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

– Λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ληθαίου και κάλυψης του πέτρινου δίτοξου γεφυριού που βρίσκεται στην οδό Συμωνίδη της συνοικίας Φλαμουλίου της πόλης Τρικάλων, με ύδατα, διακόπηκε η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων σε αμφότερα τα ρεύματα κυκλοφορίας της εν λόγω οδού, από ώρα 13:30΄ σήμερα (11-01-2022) μέχρι την ύφεση των έντονων – δυσμενών καιρικών φαινομένων.

– Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω χιονόπτωσης, στα εξής σημεία:

α) στην επαρχιακή οδό Καλαμπάκας – Ασπροποτάμου από το 35o χλμ. έως το 68o χλμ.,

β) στο επαρχιακό οδικό Δίκτυο Τοπικών Κοινοτήτων Αγίας Παρασκευής (Τζούρτζια), Χαλικίου, Ανθούσας, Κατάφυτου, Καλλιρρόης, Στεφανίου, Κρανιάς, Δολιανάς, Πολυθέας και Μηλιάς,

γ) στην επαρχιακή οδό Καλαμπάκας – Βλαχάβας, από το 9o χλμ. έως το 15o χλμ., δ) στο επαρχιακό οδικό Δίκτυο Τοπικών Κοινοτήτων Βλαχάβας, Σκεπαρίου, Γάβρου και Φωτεινού και

ε) στην επαρχιακή οδό Θεόπετρας -Μαυρελίου, από το 18ο χλμ. έως το 32ο χλμ., καθώς και στο επαρχιακό οδικό Δίκτυο Τοπικών Κοινοτήτων Μαυρελίου, Λογγά, Γερακαρίου και Κονισκού του Δήμου Μετεώρων.

– Λόγω χιονόπτωσης, η κυκλοφορία διεξάγεται ολοσχερώς και με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα παρακάτω σημεία:

α) Ε.Ο. Τρικάλων – ‘Αρτας, από 31ο χιλ. (συνοικισμός Αγίου Γεωργίου Ελάτης) έως 75ο χλμ. (γέφυρα Αλεξίου),

β) Επαρχιακή Οδό Πύλης – Μεσοχώρας, από 22ο χιλ. (Ισιώματα) έως 55 χιλ. (Μεσοχώρα),

γ) λοιπό επαρχιακό ορεινό δίκτυο Δήμου Πύλης Τρικάλων.

Δ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

– Απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης και απόκρημνης περιοχής στα εξής σημεία:

α) από 38ο χλμ.- διασταύρωση Οξυάς έως 81ο χλμ Επαρχιακής οδού Καρδίτσας – ‘Αρτας (γέφυρα Αχελώου – όρια με νομό ‘Αρτας),

β) από 9ο έως 47ο χλμ Επαρχιακής οδού Μουζακίου – Στεφανιάδας (Βρύση Αλαμανή-Τ.Κ. Στεφανιάδας) και

γ) από 9ο χλμ (Δ/ση Τ.Κ.Κρυοπηγής – Λίμνης Πλαστήρα) Επαρχιακής οδού Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα.

– Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε λόγω έντονης βροχόπτωσης και υπερχείλισης υδάτων στα εξής σημεία:

α) 2ο χλμ. Μαγουλίτσας – Μαγούλας,

β) γέφυρα Αμυγδαλής – Ελληνόκαστρου,

γ) 2.400 χ/θ επαρχιακής οδού Μαγούλας Καρδίτσας – Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων και

δ) ε.ο. Σοφάδων – Καρποχωρίου, στις ανώνυμους οδούς που οδηγούν στο δάσος Ανωγείου, στην ε.ο. Φιλία-Μελισσοχωρίου και στην ε.ο. Σοφάδων – Αγ. Παρασκευής.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας στην ίδια ανακοίνωση τονίζει ακόμα πως θα ενημερώνει συνεχώς για τις συνθήκες που επικρατούν στο οδικό δίκτυο και συστήνει στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

Περίπου 150 κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Μέχρι τις 7 το απόγευμα της Τρίτης, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος είχε δεχθεί 142 κλήσεις για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων και για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Συγκεκριμένα:

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας: 32 κλήσεις για κοπές δέντρων, 45 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 4 κλήσεις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, στις περιοχές Μακρυχώρι, Συκούριο, Ομόλιο Λάρισας και Φάρσαλα.
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: 19 κλήσεις για κοπές δέντρων και 6 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κυρίως στη Χαλκιδική και στη Βέροια.
Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 12 κλήσεις για κοπές δέντρων, κυρίως στην περιοχή της Φλώρινας
Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης: 6 κλήσεις για κοπές δέντρων και 4 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. -Στην Περιφέρεια Ηπείρου 11 κλήσεις για κοπές δέντρων, κυρίως σε Τζουμέρκα και Ιωάννινα.
Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: 3 κλήσεις για κοπές δέντρων, στο Καρπενήσι.

Παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών και χιονοπτώσεων, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Στο έλεος της κακοκαιρίας τα Φάρσαλα: Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι στο Ανοχώρι

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία “Διομήδης” στη Θεσσαλία. Στα Φάρσαλα έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα και επικρατεί αγωνία μεταξύ των κατοίκων στο Ανωχώρι, καθώς τα νερά των χειμάρρων του Ταμπάκου και του Ενιπέα έχουν “πατήσει” τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Σύμφωνα με το thessaliatv.gr, το μεσημέρι της Τρίτης οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν από το χωριό για προληπτικούς λόγους.

Η πεδιάδα των Φαρσάλων μοιάζει με μία τεράστια λίμνη και οι κάτοικοι δηλώνουν με απόγνωση στην τηλεόραση της Θεσσαλίας πως “ζούμε ένα νέο Ιανό”.

Αγρότες που έφτιαξαν με κόπο από την αρχή τα σπίτια τους τα βλέπουν και πάλι να πλημμυρίζουν, είπε αγανακτισμένος ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΟΑΣΝΛ και αγρότης των Φαρσάλων Σωκράτης Αλειφτήρας, ενώ άφησε αιχμές για την εξαγγελία περί κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων σε Φάρσαλα και Καρδίτσα, που είχαν πληγεί από τον Ιανό. Οι ζημιές σε καλλιέργειες είναι μεγάλες.

Πήλιο: Πάνω από 340 χιλιοστά βροχής σε 16 ώρες

Πολλά είναι τα ζητήματα που έχουν προκύψει και στο Πήλιο, καθώς αδιάκοπες βροχοπτώσεις εκδηλώνονται από την αρχή της ημέρας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο μετεωρολογικός σταθμός του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Πορταριά κατέγραψε σε διάστημα μόνο 16 ωρών περισσότερα από 340 χιλιοστά βροχόπτωσης, τιμή που πλησιάζει το ετήσιο ύψος βροχόπτωσης της Αθήνας (Θησείο: 378 χιλιοστά).

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή των βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν έως τις 17:30 της Τρίτης (11/01) και επισημαίνονται επιλεγμένες τιμές.

Έκλεισε ο δρόμος από Προκόπι προς Μαντούδι

Σύμφωνα με το eviathema.gr, μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης υπερχείλισε
ο ποταμός Κηρέας, στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, με συνέπεια να διακοπεί η κυκλοφορία στον δρόμο που οδηγεί από το Προκόπι προς το Μαντούδι.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη συνεργεία με μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ οι Αστυνομικές Αρχές απαγορεύουν τη διέλευση στα οχήματα.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν όλη τη νύχτα, ενώ νωρίτερα ανακοίνωσε την μη λειτουργία των σχολικών μονάδων σε όλο τον Δήμο.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;