Leonardo DiCaprio: Επιστήμονες έδωσαν το όνομά του σε τροπικό δέντρο
Τι κοινό έχουν ο Leonarfo DiCaprio και ένα είδος δέντρου στο Καμερούν; Πλέον, το όνομα!

Ο Leonardo DiCaprio είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς ηθοποιούς της γενιάς του που έχει κερδίσει Oscar (μετά από πολλές αξιόλογες προσπάθειες και υποψηφιότητες), BAFTA και τρεις Χρυσές Σφαίρες. Εκτός από τις κινηματογραφικές του επιτυχίες, όμως, ο Leornardo DiCaprio είναι γνωστός και για την περιβαλλοντική συνείδηση που τον χαρακτηρίζει, αλλά και το σύνολο των περιβαλλοντικών του δράσεων.

Έτσι, μία ομάδα επιστημόνων από το Ηνωμένο Βασίλειο από το London’s Royal Botanic Kew Gardens και το National Herbarium of Cameroon αποφάσισαν να επιβραβεύσουν τον ηθοποιό για όλα όσα έχει κάνει για το περιβάλλον.

Πώς τον επιβράβευσαν όμως;

Μα φυσικά δίνοντας το όνομά του σε ένα νέο είδος τροπικού δέντρου που ανακάλυψαν. Πιο συγκεκριμένα, το uvariopsis dicaprio όπως λέγεται πλέον το συγκεκριμένο είδος δέντρου είναι ένα σπάνιο είδος, το οποίο ευδοκιμεί μόνο στο δάσος Έμπο του Καμερούν και ανακαλύφθηκε στους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους, στο Κιου. Μάλιστα, είναι το πρώτο φυτό που ανακαλύφθηκε για φέτος και πρόκειται για είδος υπό εξαφάνιση, όπως αναφέρει το BBC.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;